ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Кременчуці журналісти скаржаться, що їх не пускають на сесію міськради 

04.10.2022, 14:00
Фото - kremen.today
Фото - kremen.today

У Кременчуці (Полтавська область) 29 вересня журналістів видань "Кременчуцька газета" і "Програма Плюс" не пустили на засідання сесії міської ради.

Про це полтавській представниці ІМІ повідомив журналіст Олег Булашев, також про недопуск медіа повідомили на своїх сайтах. 

Як повідомили на сайтах "Програма Плюс" та "Кременчуцька газета", на засіданні сесії Кременчуцької міської ради були присутніми лише представники комунального телеканалу "КТРК". Як розповіла полтавській представниці ІМІ Лариса Гориславець – депутатка Кременчуцької міської ради, яка, працюючи до депутатства активно журналісткою, наразі працює над відкритістю та прозорістю влади, – на початку кожного засідання сесії повідомляють, що обмеження діють лише в цілях національної оборони і безпеки. За словами депутатки, вхід у мерію за спеціальними перепустками. 

Представниця пресслужби Кременчуцької міської ради Юлія Перепелятник на прохання представниці ІМІ в Полтавській області прокоментувати ситуацію не відповіла.

На сесії депутати ухвалили рішення про надання звання "Почесний громадянин міста Кременчука" льотчику, Герою України Андрію Герусу. Почесним знаком "За заслуги перед містом" нагороджено Василя Кравченка, керівника Селянсько-фермерського господарства "Атланта", члена Кременчуцької міської організації роботодавців. Розглянули планові питання.

Юрист Інституту масової інформації вбачає в такому підході ознаки дискримінації й зазначає, що всі медіа рівні перед суб’єктами владних повноважень, зокрема, незалежно від форми власності, а знімання засідання могло бути проведене працівниками апарату, після чого його запис логічно було б викласти для загального ознайомлення в мережі Інтернет.

Liked the article?
Help us be even more cool!