ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Кропивницькому СБУ та поліція обшукали помешкання місцевої журналістки

24.08.2022, 16:00
Фото – Радіо Свобода
Фото – Радіо Свобода

Кропивницька журналістка, шеф-редакторка видання “Без купюр” Наталія Кривошей повідомила, що правоохоронці провели в неї вдома обшук. Відповідний пост на власній Facebook-сторінці медійниця опублікувала 23 серпня.

За інформацією Кривошей, підставою для проведення обшуку в її помешканні представниками СБУ та поліції стала ухвала Печерського районного суду міста Києва в межах кримінального провадження за частиною 2 статті 361 ККУ за фактом несанкціонованого втручання в роботу автоматизованих систем операторів мобільного зв'язку з використанням спеціалізованого обладнання, що призвело до витікання інформації, спотворення процесу її оброблення та порушення встановленого порядку її маршрутизації, за попередньою змовою групи осіб. 

“Якщо коротко, то в мене вдома шукали ботоферму (не знаю, чи Порошенкову, чи якусь іншу). Не знайшли ні обладнання для ботоферми, нічого підозрілого в моїх гаджетах і акаунтах, що засвідчено в протоколі й на відео оперативної зйомки. Попри, здавалось би, абсурдність ситуації, розумію, що під час війни до цього потрібно ставитися з певним розумінням. І в цілому я задоволена тим, як працював слідчий поліції й оперативники СБУ. Без бидляцтва й зверхності, спокійно і професійно”, – написала Наталія Кривошей.

У коментарі представникові ІМІ в Кіровоградській області журналістка зазначила, що пов'язує обшук з діяльністю місцевих анонімних телеграм-каналів.

“Маю підозру, що це може бути пов'язане з діяльністю місцевих анонімних телеграм-каналів, що часто публікують компроментуючі та неправдиві пости щодо місцевих посадовців та депутатів. За моєю інформацією, подібні обшуки проходили ще мінімум у п'яти наших колег. І це досить смішно, адже всі вони не боялися підписуватися під власними текстами, в яких критикували владу. Як матиму більше інформації по цій справі, готова буду прокоментувати подію повторно”, – сказала Наталія Кривошей.

Liked the article?
Help us be even more cool!