ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Криму "суд" оштрафував редактора кримськотатарської газети "Авдет"

17.09.2021, 15:00
Редактор кримськотатарської газети "Авдет" Шевкет Кайбуллаєв. Фото – Олександра Сурган, Крим.Реалії
Редактор кримськотатарської газети "Авдет" Шевкет Кайбуллаєв. Фото – Олександра Сурган, Крим.Реалії

Редактора кримськотатарської газети “Авдет” Шевкета Кайбуллаєва оштрафували на 5 тисяч рублів після масових затримань під будівлею управління ФСБ в Сімферополі 4 вересня.

Відповідне рішення 17 вересня ухвалив підконтрольний Росії Київський районний суд Сімферополя, повідомляє Крим.Реалії.

За його інформацією, під час розгляду справи суддя Віра Серикова відхилила клопотання захисту про допит особи, яка склала адмінпротокол, допит свідка з боку захисту Ібрагіма Чегертми й про забезпечення участі прокурора.

Російська поліція завела 58 адміністративних протоколів на затриманих 4 вересня біля будівлі ФСБ кримських татар.

Як повідомляв ІМІ, 10 вересня в окупованому Криму російська поліція допитала кореспондента “Кримської солідарності” Айдера Кадирова, намагаючись з'ясувати в нього, хто організував стихійний мітинг кримських татар 4 вересня біля будинку ФСБ у Сімферополі.

8 вересня журналіст “Кримської солідарності” Айдер Кадиров отримав повістку з викликом у російську поліцію для давання пояснень як свідок у невідомій справі.

Уночі 5 вересня Айдер Кадиров був затриманий бійцями ОМОНу, коли вів журналістську діяльність біля будівлі ФСБ на бульварі Франка.

3 та 4 вересня затримали Ельдара Одаманова, Асана та Азіза Ахтемових, Шевкета Усеїнова та Нарімана Джелялова за підозрою “в підриві газопроводу в селі Перевальному”. Понад добу про них нічого не було відомо. Десятки людей, серед яких родичі, журналісти й адвокати, прийшли до будівлі ФСБ з вимогою дати інформацію про затриманих. Більш ніж 50 з них затримали бійці ОМОНу, зокрема журналістів “Кримської солідарності” й “Грані.Ру” Айдера Кадирова та Нурі Абдурешитова, у яких були посвідчення ЗМІ. Затриманим висунули обвинувачення в непокорі поліції і невиконанні правил поведінки під час надзвичайної ситуації.

4 вересня щодо Айдера Кадирова був складений адміністративний протокол за ст. 20.6.1 КпАП РФ (“Невиконання правил поведінки у разі надзвичайної ситуації або загрози її виникнення”).

Liked the article?
Help us be even more cool!