ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Криму українською чи кримськотатарською можуть навчатися лише 0,01% дітей – Ташева

26.05.2023, 12:38

За період окупації Криму систему освіти було повністю інтегровано в російський освітній простір, який заперечує український суверенітет і спотворює історію, заявила представниця президента України в АР Крим Таміла Ташева.

"Окупаційні адміністрації проводять потужну роботу з мілітаризації навчального процесу. Можливість навчання українською або кримськотатарською мовами має формальний характер, нею охоплено менше 0,01% кримських дітей", – повідомила Ташева під час слухань Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій.

Під час слухань обговорювалися питання щодо особливого залучення громадян до української освіти та шляхів відновлення освітніх процесів на деокупованій території. Зокрема, важливою темою стала інформаційна робота з молоддю, яка вимушено жила в умовах окупації дев'ять років, а також шляхи вибудовування комунікації з нею.

Українські правозахисники неодноразово звертали увагу на воєнізований формат виховання дітей в окупованому Криму. Психологи відзначають тиск на свідомість дітей у сучасній освіті Росії.

Прокуратура Автономної Республіки Крим та Севастополя спільно з Кримською правозахисною групою скерувала до Міжнародного кримінального суду в Гаазі подання з інформацією про мілітаризацію дітей у Криму.

Про мілітаризацію дітей в анексованому Криму повідомляли також правозахисники з Human Rights Watch.

Як повідомляв ІМІ, правозахисники в окупованому Криму за рік зафіксували 98 атак на журналістів.

Liked the article?
Help us be even more cool!