ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Криму заарештували громадянську журналістку Ірину Данилович - ZMINA

02.05.2022, 11:02
Фото - ZMINA
Фото - ZMINA

В окупованому Криму російські силовики заарештували громадянську журналістку Ірину Данилович. Про це повідомляє ZMINA з посиланням на власні джерела.

Її затримали 29 квітня по дорозі з Коктебелю в Феодосію, коли Ірина їхала з роботи. В будинку журналістки в селі Владиславівка під Феодосією провели обшук, вилучили її телефон та ноутбук.

Копію ухвали силовики не залишили, але, за словами рідних Данилович, у документі йшлося про “зв’язки з іноземною державою та про арешт на 10 діб”.

Ірина Данилович працювала медсестрою та вела сторінку у соцмережах, а також кілька блогерських колонок на різних сайтах, присвячених правам медпрацівників і проблемам охорони здоров’я на території півострова. 

До початку широкомасштабного наступу рф в окупованому Криму було ув’язнено 13 журналістів. Це кримськотатарські громадянські журналісти Осман Аріфмеметов, Марлен (Сулейман) Асанов, Асан Ахтемов, Ремзі Бекіров, Тимур Ібрагімов, Сервер Мустафаєв, Сейран Салієв, Амет Сулейманов, Руслан Сулейманов та Рустем Шейхалієв, журналісти Олексій Бессарабов, Владислав Єсипенко, а також Наріман Джелял, перший заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу, в минулому журналіст.

Як повідомляв ІМІ, 10 березня 2021 року співробітники ФСБ росії затримали в окупованому Криму фрілансера Радіо Свобода Владислава Єсипенка. Він брав участь в акції до дня народження Тараса Шевченка, що відбулася в Сімферополі 9 березня. Його звинуватили за статтями 223-1 (незаконне виготовлення вибухових речовин, перероблення або ремонт вибухових пристроїв) і 222.1 (незаконні придбання, передання, збут, зберігання, перевезення або носіння зброї, її основних частин, боєприпасів) КК росії. 

16 лютого 2022 року підконтрольний росії Сімферопольський районний суд Владислава Єсипенка до шести років у колонії загального режиму.

Liked the article?
Help us be even more cool!