ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Кривому Розі місцевих журналістів не акредитували на жодну зустріч Зеленського

27.08.2020, 11:49
Фото – Перший Криворізький
Фото – Перший Криворізький

У Кривому Розі місцевих журналістів не акредитували на жодну зустріч Президента України Володимира Зеленського, який 26 та 27 серпня перебуває в Дніпропетровській області з робочим візитом, повідомляє “Детектор медіа”.  

Журналістів не запросили ні на “АрселорМіттал Кривий Ріг”, ні на футбольний матч “Кривбас” – “Черкащина”, ні на спілкування з родичами військовополонених та зниклих безвісти військовослужбовців, ні на покладання квітів до нового пам’ятника “Іловайський хрест” і ні на інспекцію реконструкції стадіону “Металург”, заплановану на 27 серпня. 

Прессекретарка Президента Юлія Мендель на запитання щодо акредитації наразі не відповіла.

Напередодні візиту, 25 серпня, представниця пресслужби Дніпропетровської ОДА Наталія Зборець повідомила, що, окрім футбольного матчу “Кривбас” – “Черкащина”, медійних заходів за участю Президента в Кривому Розі не передбачено. Акредитував ЗМІ на матч футбольний клуб.

Пресаташе клубу Ігор Дробний сказав, що “Першому Криворізькому” відмовили в акредитації за вказівкою віцепрезидента клубу “Кривбас”, керівника авторської групи “Квартал 95” Артема Гагаріна. Рішення про відмову в акредитації ухвалено через те, що минулого тижня 1kr.ua відмовилися видаляти стрім із презентації футбольного клубу “Кривбас”. Водночас у клубі не пояснили, чому не допустили інші медіа.

Про відсутність акредитації для всіх ЗМІ журналісти дізналися, коли приїхали на матч. Деяким медійникам дали квитки, але заборонили працювати навіть на трибунах. На стадіон пустили лише представників каналу “Футбол” та фотокорів, які, вочевидь, прибули безпосередньо із Зеленським.

Як повідомляв ІМІ, 26 серпня в Дніпрі журналістам дали змогу поставити лише два запитання Президентові України Володимиру Зеленському під час його візиту.

19 серпня в Запоріжжі щонайменше чотири місцевих медіа не були акредитовані на висвітлення робочої поїздки Президента України Володимира Зеленського до регіону.

9 липня волинських журналістів у зв'язку з карантинними обмеженнями допустили не на всі зустрічі Президента України Володимира Зеленського під час його робочої поїздки.

26 червня херсонські журналісти, що не були акредитовані на зустріч із Президентом України Володимиром Зеленським, провели страйк: вони ставили новини без тексту, публікували порожні сторінки, вигадували текст з місця події.

2 червня хмельницькі видання vsim.ua та “Є” повідомили, що їхніх журналістів, як і журналістів багатьох друкованих та онлайн-медіа, не акредитували на висвітлення робочого візиту Президента України Володимира Зеленського в регіоні, що тривав 3–4 червня.

Liked the article?
Help us be even more cool!