ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Києві поліція звільнила журналістів з ресторану, в якому їх утримували

16.11.2020, 10:00
Фото – скриншот з відео Нацполіції
Фото – скриншот з відео Нацполіції

У Києві в ресторані “Гавана”, який працював під час карантину вихідного дня, напали на журналістів та утримували їх у приміщенні закладу. Їх звільнили після того, як працівники спецпідрозділу поліції силою відчинили двері. 

Про це повідомляється на сайті Нацполіції Києва.

Інцидент стався 15 листопада на вулиці Набережне шосе. Журналісти повідомили поліції, що під час виконання редакційного завдання адміністрація закладу перешкоджає їхній професійній діяльності. На місце події виїхали екіпажі патрульних, спецпризначенці та слідчо-оперативна група Печерського управління поліції. 

Поліція встановила, що ресторан, попри карантинні обмеження, працював у звичному режимі та приймав відвідувачів. Коли до закладу приїхали журналісти, між знімальною групою та адміністрацією виник словесний конфлікт, під час якого працівник закладу вдарив кореспондента. Після цього знімальну групу зачинили в ресторані та не випускали. 

Адміністрація та охорона ресторану не реагувала на вимоги поліцейських відчинити двері та випустити вказаних осіб, тому це  зробили працівники спецпідрозділу. 

Повідомляється, що поліцейські вивели всіх відвідувачів із закладу та склали на директора адміністративний протокол за ст. 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення.  

Також слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 3 ст. 171 (“Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів”) Кримінального кодексу України. За скоєння цього правопорушення правоохоронці затримали двох працівників закладу, 1982 та 1989 року народження. Чоловіків затримано в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується  питання щодо оголошення їм про підозру.

Liked the article?
Help us be even more cool!