ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Києві попрощалися з ведучим каналу "Київ" Андрієм Загоруйком, який загинув на фронті

21.02.2023, 18:30
Фото – Ян Доброносов / Телеграф
Фото – Ян Доброносов / Телеграф

У Києві сьогодні, 21 лютого, попрощалися з ведучим телеканалу "Київ" Андрієм Загоруйком, військовим, який загинув ще восени 2022 року на фронті. Про це йдеться в сюжеті телеканалу.

Андрій працював на телеканалі "Київ" з 2012 року, спершу протягом двох років був режисером, а з 2014 року – автор та ведучий історичного проєкту "Київські історії".

"Взагалі він був доброю людиною. Дуже важко говорити про Андрія як про людину, яка загинула. Дуже хороша людина була. Інколи був дуже емоційним, вимогливим як до програми, так і всіх інших. Незважаючи на те що він з Донеччини, він весь час розмовляв українською мовою. Дуже-дуже сильно любив Україну", – зазначила режисерка телеканалу "Київ" Юлія Киба.

На захист України Андрій став з початком повномасштабного вторгнення.

Андрій Загоруйко служив у 25 окремому стрілецькому батальйоні у взводі ПЗРК. З липня виконував бойові завдання Донецького напрямку. Загинув під Бахмутом 3 листопада 2022 року. Андрій потрапив під російський мінометно-артилерійський обстріл, повертаючись із побратимами з бойового чергування в районі селища Спірне Бахмутського району. Поховати його тіло стало можливим лише зараз, через місяці після трагедії, повідомляє "Телеграф".

Андрій Загоруйко народився 9 вересня 1974 року на Донеччині. У 1996 році закінчив з відзнакою математичний факультет Донецького державного університету. Вісім років вів викладацьку діяльність, повідомляється на сайті телеканалу "Київ".

Телевізійну кар’єру розпочав у 2004 році на продакшн-студії "Фінфорт ТВ" в Донецьку, виконував функції режисера, сценариста, оператора.

Із 2006 до 2009 року працював режисером історичних проєктів на телеканалі "Тоніс", із 2009 до 2012 року – на аналогічній посаді на телеканалі "Сіті".

Фото Ян Доброносов / Телеграф

За даними ІМІ, Андрій Загоруйко став 48-м медійником, що загинув унаслідок російської агресії в Україні. З них вісім – під час виконання журналістської діяльності, 40 загинули як учасники бойових дій або стали жертвами російських обстрілів не під час виконання журналістських обов'язків.

Liked the article?
Help us be even more cool!