ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Латвії оголосили збір грошей на Bayraktar для ЗСУ

16.08.2022, 10:59

Латвійський музикант Ральф Ейланд та український журналіст Володимир Бірюков звернулися до громадськості Латвії з проханням пожертвувати гроші на безпілотний літальний апарат Bayraktar для Збройних сил України. Про це повідомляє Delfi.

Мета проєкту – зібрати 5 млн євро.

“Завдяки пожертві на латвійський "Байрактар" ми маємо можливість висловити підтримку Україні в цій жорстокій війні та передати українськими руками вітання російським окупантам”, – каже Ральф Ейланд.

"Російські окупанти та володимир путін вирішили якось переписати історію. Але в них нічого не вийде, це вже довела сильна українська армія, яка може гідно захистити не лише Україну, а й цілий цивілізований, демократичний, а головне, вільний світ”, – додає Володимир Бірюков.

На запитання про те, як швидко латвійці зможуть зібрати 5 мільйонів, Ейланд відповів: “Якщо ми сприймемо це як важливу спільну місію, то все буде успішно. Деякі люди наразі забули про війну. Мета цієї кампанії не лише зібрати потрібну суму, а й нагадати, що, на жаль, ще нічого не закінчилося, тому важливо, щоб наша підтримка не вичерпалась”.

У травні литовський телеведучий, засновник Laisvės TV та громадський діяч Андрюс Тапінас за три дні зібрав 5 млн євро на безпілотник Bayraktar для захисників України.

У червні в Польщі журналіст Славомір Сераковський запустив збір коштів на безпілотник Bayraktar, потрібну суму також успішно зібрали.

Успішно закрили збір і самі українці: телеведучий і волонтер Сергій Притула за три доби зібрав 600 млн грн на три Bayraktar.

У результаті турецький виробник вирішив передати ці безпілотники Україні безоплатно.

Нині в Норвегії та Канаді триває збір коштів на Bayraktar для України.

Liked the article?
Help us be even more cool!