ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Маріуполі загинула журналістка, письменниця Наталя Харакоз

03.05.2022, 09:50
Фото – фейсбук Анни Котихової
Фото – фейсбук Анни Котихової

У заблокованому росіянами Маріуполі Донецької області загинула журналістка, письменниця, членкиня Національної спілки журналістів України та Національної спілки письменників України, керівниця літературного клубу “Азов'є” Наталю Харакоз.

Про це повідомила її родичка, маріупольська журналістка Анна Котихова.

У коментарі представниці ІМІ Анна Котихова розповіла про те, що будинок Наталі Харакоз згорів і обвалився. Тож після цього жінка була змушена жити та переховуватися в підвалі. На початку квітня рідні дізналися від сусідів про смерть жінки, але намагалися дізнатись обставини та причини смерті. Через відсутність зв’язку отримати цю інформацію було складно.

“Авторка безлічі книжок та редакторка моїх, у перший день вторгнення вона надіслала мені чернетку чергової моєї книги з припискою “Надсилаю, поки є інтернет, збережи собі". Я зберегла.

Але не зберегла жодної з її книг. Квартири – і моя, і її – вигоріли вщент разом з усіма книжками. І я не знаю, чи збереглись її рядки хоча б в одній бібліотеці, хоча б в одному музеї, хоча б у чиємусь вцілілому будинку.

Зараз я дуже хочу перечитати її повість "Анютины письма", про те, як переживала другу світову Анюта, на честь якої мене назвали. Але можу лише хапати фрагменти з пам'яті”, – написала Котихова.

Як повідомляв ІМІ, станом на 29 квітня 22 журналісти загинули від обстрілів російських окупантів з початку їхнього широкомасштабного наступу на Україну.

Liked the article?
Help us be even more cool!