ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Маріуполі журналісти через штовханину активістів та поліції ледве потрапили на сесію міськради

05.04.2021, 11:31
Фото - "Восточный вариант", Тетяна Жук
Фото - "Восточный вариант", Тетяна Жук

У Маріупольській міській раді 31 березня низка журналістів через штовханину активістів та поліції ледве потрапила на сесію міськради. Про це повідомляє представниця ІМІ у Донецькій області, яка була присутня під час інциденту. 

Подія сталася перед початком чергової сесії міської ради. Декілька активістів заблокували прохід на сходах та вимагали пропустити їх до сесійної зали. Але через галас, крики та поведінку деяких представників громади, поліція стримувала і їх самих, і автоматично не пропускала журналістів низки медіа.

Зокрема, виконувати свою роботу не могли представники двох маріупольських телеканалів (МТБ та ТВ7), журналістка газети “Приазовский рабочий”, репортерка сайту 0629 та регіональна репортерка декількох столичних видань.

Як зазначає представниця ІМІ, на сесії мали розглядати скандальне земельне питання, і поліції цього разу було значно більше ніж зазвичай, це декілька десятків правоохоронців у повному спорядженні. 

“Або всі, або ніхто!”, - заявила маріупольська волонтерка та активістка Галина Однорог, яка таким чином намагалася пробитися до сесійної зали. При цьому, зауважила представниця ІМІ, у руках вона тримала посвідчення з написом “преса”, та вимагала пропустити її за наявністю посвідчення.

Як пояснила волонтерка представниці ІМІ, вона декілька тижнів є журналісткою львівського сайту “Ідея нації”. Власником сайту є активіст однойменної громадської організації, але вже у Львові Остап Стахів. Проте волонтерку, і не лише її, не пропускали на сесію, поліція заблокувала сходи.

Як пояснив згодом представниці ІМІ голова Центрального відділка поліції Маріуполя Сергій Бичін, поліція не визначає, кого пропускати, а кого ні, а співробітники поліції, традиційно були запрошені для охорони порядку міською владою. 

За цей час журналісти безрезультатно намагалися додзвонитися до голови пресслужби міської ради Віталія Фальковського. Також на галас неодноразово спускався один з заступників міського голови Аркадій Мешков, якого освистали журналісти. Зробили вони це після того, як той заявив, що для присутності на сесії журналістам потрібне ще й редакційне завдання. 

Після того, як одна з активісток Анастасія Богданович викликала ще й патрульну поліцію, журналісти таки змогли домовитися з активістами і потрапити до сесійної зали.

Liked the article?
Help us be even more cool!