ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Мелітополі журналістів не пустили до "Мелітопольгазу" на відкрите обговорення тарифів

30.10.2020, 15:43
Фото – скриншот з відео mv.org.ua
Фото – скриншот з відео mv.org.ua

У Мелітополі (Запорізька область) представників трьох місцевих медіа 28 жовтня не пустили в приміщення “Мелітопольгаз” на громадські слухання щодо підвищення тарифів. Про це повідомляють “Мелітопольські відомості”. 

Журналістів та мешканців міста не пускали всередину, мотивуючи це тим, що для участі в слуханнях потрібно було заздалегідь зареєструватися.

Як розповіла представниці ІМІ в Запорізькій області журналістка “Мелітопольських відомостей” Валерія Вовк, інформація про слухання була розміщена на сайті “Мелітопольгазу”, але не на головній сторінці. Крім того, 27 жовтня на брифінгу заступника міського голови журналістам знову підтвердили, що слухання відбудуться 28 жовтня о 10.00.

“Мелітопольці й журналісти під’їхали туди близько 10.00 ранку, але всередину нікого не пускали. До нас вийшов головний інженер “Мелітопольгазу” Олег Квач і сказав, що для участі в слуханнях треба було реєструватися”, – розповіла вона. 

За словами журналістки, не мало значення, чи йшлося про пересічних мелітопольців, чи про представників медіа. За деякий час мелітопольці викликали поліцію. 

Як повідомила Валерія Вовк, представники трьох медіа, зокрема “Мелітопольських відомостей”, РІА-М, ТК ТВМ, і редакторка місцевих інформаційних груп у соцмережах також написали заяви до поліції за фактом перешкоджанням професійній діяльності.

Юрист ІМІ Алі Сафаров зазначив, що недопуск журналістів на відкритий захід є перешкоджанням професійній діяльності.

“Незважаючи на те, що “Мелітопольгаз” не є суб’єктом владних повноважень, тим не менш він є розпорядником публічної інформації відповідно до Закону України “Про доступ до публічної інформації”, а громадські слухання про підвищення тарифів є суспільно значущою інформацію. Таким чином, допуск чи недопуск журналістів на відкритий і суспільно важливий захід не може обумовлюватися наявністю чи відсутністю попередньої реєстрації. Нагадуємо, що перешкоджання законній професійній діяльності журналістів є кримінально караним правопорушенням і тягне за собою відповідальність, передбачену статтею 171 Кримінального кодексу України”, – зауважив юрист.

Liked the article?
Help us be even more cool!