ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Миргороді за антиукраїнські дописи засудили росіянку, яка понад 10 років живе в Україні

13.02.2023, 11:32
Фото - depositphoto/Ivankmit/ZN.ua
Фото - depositphoto/Ivankmit/ZN.ua

У Миргороді суд покарав громадянку РФ, яка у соцмережі виправдовувала та заперечувала російську агресію проти України. Її засудили до п'яти років позбавлення волі, з випробувальним іспитовим строком у два роки.

Таке рішення 9 лютого ухвалив Миргородський міськрайонний суд.

За даними слідства, пенсіонерка, яка має з 2011 року посвідку на проживання на території України і понад 10 років проживає у Полтавській області, створила в соцмережі “Одноклассники” акаунт, де підтримувала російських окупантів.

Вона поширювала на своїй сторінці матеріали, у яких міститься: виправдовування, заперечення збройної агресії РФ проти України, заперечення тимчасової окупації частини території України, глорифікація представників збройних формувань РФ та керованих Росією іррегулярних незаконних збройних формувань (“ДНР”) та груп найманців.

Зокрема, вона поширювала матеріали, у яких українських військовослужбовців називають “нацистами”, “окупантами” “укронацистами”.

Також жінка поширила публікацію на підтримку президента Росії та армії РФ: “Поддержим нашу дорогую армию и Президента России, подпишись и пригласи друзей! Поддержим наших бойцов! Я подерживаю! Я подддерживаю армию России! Я поддерживаю Донбас! #своихнебросаем вся Россия вместе с вами!.

4 січня прокурор та підозрювана уклали угоду про визнання винуватості. Дії жінки суд кваліфікував за ч.2 та ч.3 ст. 436-2 КК України (Виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників).

Обвинувачена свою вину у скоєнні вказаного злочину визнала. Жінці призначили покарання з іспитовим строком, а її телефон та планшет конфіскували в дохід держави.

Liked the article?
Help us be even more cool!