ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Нікополі внаслідок російського обстрілу пошкоджено будівлю та обладнання радіо "Ностальжи"

09.03.2023, 18:00
Фото – Facebook Юлії Бєлік
Фото – Facebook Юлії Бєлік

У Нікополі (Дніпропетровська область) внаслідок артилерійського російського обстрілу зранку 9 березня постраждало приміщення місцевої радіостанції “Ностальжи”.

Про це представниці ІМІ в Дніпропетровській області повідомив директор радіостанції Валерій Терещенко.

За його словами, через артобстріл вибило всі вікна, зруйновано третину шиферного даху.

“На сьогодні працювати в тих умовах, що є на радіостанції, неможливо. Вікон немає, частково дуже пошкоджено радіообладнання, пошкоджено кабель, який іде від передавача до антени. Тому поки ми не можемо повноцінно запустити роботу радіостанції”, – розповів Валерій Терещенко. 

Зараз мовлення радіостанції призупинили. Радіо мовить на Нікополь та Нікопольський район, а також на частину Запорізької області, зокрема Енергодар. Також, за словами директора, поліція та рятувальники зробили обстеження та відповідні акти. 

Водночас Валерій Терещенко не може сказати, чи цілеспрямовано російські військові цілилися в будівлю радіостанції.

“Я таких даних не маю, цілили спеціально в радіостанцію чи ні. Але біля нас немає жодних об'єктів, які могли б атакувати, наприклад склади військові тощо. Може, не долетіло кудись просто. Якщо систематично мовити й подавати інформацію про роботу служб, інформацію про процеси, що відбуваються в місті, – може, комусь із того боку і не подобається. Пряма видимість від нас шість кілометрів до тої точки, звідки стріляли, тим паче ми розташовані на горі”, – розповів він.

Нагадаємо, обстріли Нікополя та Нікопольсокого району відбуваються чи не щодня. Зранку 9 березня очільник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак у своєму Telegram повідомив, що росіяни за ніч по Нікопольщині – Червоногригорівській громаді та місту Нікополь – випустили майже 40 снарядів.

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Фото Facebook Юлії Бєлік

Liked the article?
Help us be even more cool!