ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Рівному суд арештував підозрюваного в погрозах убивством журналістці Інні Білецькій

09.09.2022, 12:32
Фото – скриншот з відео Інни Білецької
Фото – скриншот з відео Інни Білецької

У Рівному затримали й арештували підозрюваного в погрозах журналістці Інні Білецький.

Як повідомляє Відділ комунікації поліції Рівненської області, міський суд 8 вересня задовольнив клопотання слідчого та обрав 30-річному підозрюваному в скоєнні злочину, передбаченого частиною 1 статті 345-1 КК України, запобіжний захід у виді тримання під вартою без визначення розміру застави.

Чоловіка затримали напередодні біля будинку за місцем проживання.

В поліції нагадали, що підозрюваний, якому був обраний запобіжний захід у форма домашнього арешту за злочини, пов’язані з незаконним обігом наркотиків, на автомобілі “Skoda Oktavia” у стані сп’яніння спричинив ДТП. Журналістка однієї з телерадіокомпаній за цим фактом збирала матеріали для подальшого висвітлення в ЗМІ. Натомість чоловік під час надання коментаря погрожував насильством та смертю жінці та членам її родини.

Слідчі поліції зібрали докази й повідомили жителю Рівного про підозру в погрозах насильством щодо журналіста у зв’язку з веденням законної професійної діяльності.

Наразі будь-яких свідчень підозрюваний не дає. Досудове розслідування триває.

Максимальне покарання, передбачене санкцією статті, – до трьох років за ґратами.

Як повідомляв ІМІ, у Рівному 11 серпня 2018 року син соратника політика Віктора Медведчука Андрій Бузинарський погрожував фізичною розправою журналістці та продюсерці телерадіокомпанії “UA:Рівне” Інні Білецькій, яка здійснювала відеофіксацію ДТП. Тоді Бузинарський молодший скоїв ДТП. Журналістці він сказав таке: “Ти будеш як мінімум трупом, а як максимум – інвалідом. У тебе є діти?”  

За фактом погроз журналістці поліція внесла відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 345-1 Кримінального кодексу України (“Погроза або насильство щодо журналіста”).

Про розслідування справи можна детальніше почитати тут.

Liked the article?
Help us be even more cool!