ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Рівному судитимуть підозрюваного в погрозах убивством журналістці Інні Білецькій

31.10.2022, 11:31

Рівненська окружна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно Андрія Бузинарського, якому інкримінують погрози насильством журналістці Інні Білецький та її родині. Про це повідомляє Рівненська обласна прокуратура.

За даними слідства, у серпні 2018 року Андрій Бузинарський, який мав бути під домашнім арештом, перебував за кермом у нетверезому стані й зрештою потрапив у ДТП. Коли на місце події приїхала Інна Білецька (на той час продюсерка "Суспільне Рівне"), щоб отримати його коментар, він погрожував насильством та смертю їй та її родині. Водночас він уточнив навіть спосіб реалізації своїх погроз, які потерпіла сприйняла як реальні. "Я думаю, що тобі башку сьогодні поламають і ти будеш до завтра як мінімум трупом. У тебе діти є?" – сказав Бузинарський журналістці.

Обвинувальний акт прокуратура скерувала до Рівненського міського суду.

Андрію Бузинарському загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до трьох років.

Як повідомляв ІМІ, 8 вересня 2022 року місцевий суд арештував Бузинарського, однак у жовтні суд змінив міру запобіжного заходу на домашній арешт. Йому інкримінують погрози насильством щодо журналіста у зв’язку зі здійсненням цим журналістом законної професійної діяльності (ч. 1 ст. 345-1 КК України).

Рік тому розслідування в цій справі уповільнилося: поліція розповідала, що прокуратура не захотіла оголошувати підозри, прокурори – що до них ніхто не звертався. Детальніше про це – за посиланням.

Liked the article?
Help us be even more cool!