ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У росії заблокували сайт ІМІ

18.04.2022, 11:03
Фото – rublacklist.net
Фото – rublacklist.net

У росії за рішенням генеральної прокуратури заблокували сайт громадської організації “Інститут масової інформації”.

Про це йдеться в реєстрі заборонених сайтів.

За даними реєстру, рішення про блокування було ухвалено 12 квітня, дата першого блокування – 17 квітня. 

Як повідомляє проєкт “Роскомсвобода”, також рф заблокувала на своїй території доступ до сайтів правозахисної організації Human Rights Watch та до сайтів українських медіа: dev.ua, “Апостроф”, “Цензор”, “Громадське радіо”, “Газета.ua”, “Сегодня”, MigNews та інших. 

Загалом разом з ІМІ доступ був заблокований до 24 сайтів згідно з рішенням генпрокуратури рф, яким до реєстру внесено посилання на статтю “про проблеми з евакуацією мирних жителів та дії російської армії під час “спеціальної військової операції”. 

Оскільки блокування здійснюється за HTTPS, багатьом російським операторам недоступний відразу весь сайт, зазначає “Роскомсвобода”.

“Ці та інші новинні сайти внесено за “маскою”, а отже обмеження доступу стосується всіх їхніх доменів та піддоменів”, – зазначив проєкт.

Як повідомляв ІМІ, у січні 2021 року Федеральна служба з нагляду у сфері масових комунікацій і зв'язку (Роскомнагляд) на вимогу генпрокуратури рф обмежила доступ до сайту Інституту масової інформації на території росії через новину, яка нібито містить “заклики до масових безладів, ведення екстремістської діяльності”. Йшлося про новину від 18 серпня 2016 року “У Росії заблокували інтерв’ю Громадського ТБ з представником “Хізб ут-Тахрір”.

Liked the article?
Help us be even more cool!