ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Тернополі вуличним музикантам заборонили співати російською мовою

02.06.2022, 12:47
Фото – ternopilcity.gov.ua
Фото – ternopilcity.gov.ua

У Тернополі вуличним музикантам заборонили співати пісні російською мовою. Про це йдеться в рішенні виконавчого комітету міської ради, яким визначено перелік локацій, умови та час проведення вуличних виступів у Тернополі.

Так, міська рада звертає увагу виконавців щодо “неприпустимості публічного використання творів російською мовою, в тому числі які провокують розпал ворожнечі на національному, релігійному ґрунті чи мають нецензурний характер”.

Також музикантам заборонено виступати в стані алкогольного сп’яніння чи під впливом наркотичних засобів, а також у дні трауру, дні пам’яті та на час проведення культурно-масових заходів.

Як пояснив міський голова Сергій Надал, у місті є багато місцевих та музикантів з інших регіонів, які виступають та збирають кошти на потреби Збройних Сил України. 

“Тож, аби уникнути непорозумінь, скарг від тернополян та гостей міста на шум чи гучну музику, було визначено місця, де можна використовувати звукопідсилювальну апаратуру для вокалу чи інструментів”, – сказав він.

Міська рада затвердила 18 локацій для виступів музикантів – у центрі, паркових зонах та житлових районах міста. На одній локації впродовж дня музикант чи гурт можуть безперервно виступати не довше ніж дві години, а час між виступами повинен тривати не менш як 30 хвилин.

Liked the article?
Help us be even more cool!