ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Ялті повідомляють про арешт місцевого журналіста

20.11.2020, 11:55
Фото – krymr.com
Фото – krymr.com

У Ялті на три доби заарештували місцевого журналіста Сергія Сардика. Про це повідомляє Крим.Реалії з посиланням на місцевих активістів та блогерів.

“Для мене стало шоком, що сьогодні йому дали три доби арешту за мат у громадському місці”, – повідомив кримський блогер Олександр Таліпов.

Як з'ясувало Крим.Реалії, увечері 19 листопада в Ялті відбувся суд, що призначив журналістові три доби адмінарешту, після чого його відвезли. Де конкретно зараз перебуває Сардико, невідомо. За непідтвердженою інформацією, журналіст відбуває арешт в Алушті. Видання намагається перевірити й отримати підтвердження цієї інформації.

Місцеві правоохоронці ситуацію не коментують, на сайті підконтрольного Росії Ялтинського міського суду інформація про рішення щодо арешту журналіста також відсутня. На телефонні дзвінки в суді не відповідають.

Раніше Сардико розповів про те, що місцева влада звинувачує його в “дрібному хуліганстві”. Справа дійшла до суду, який мав відбутися 19 листопада, пізніше журналіст повідомив, що засідання перенесли.

За інформацією “Аргументов недели. Крым”, інцидент, через який на Сардика подали до суду, стався 7 листопада, коли він, зустрівши заступника голови адміністрації, намагався привернути увагу до несанкціонованої торгівлі. 

Згідно з протоколом поліції, журналіст “у присутності громадян висловлювався грубою нецензурною лайкою, образливо чіплявся до громадян, чим висловлював явну неповагу до суспільства і порушив громадський порядок, тобто скоїв правопорушення, що передбачає адміністративну відповідальність за ч. 1 ст. 20.1 КпАП Росії”. Покарання за цією статтею призводить до накладення адміністративного штрафу в розмірі від п'ятисот до однієї тисячі рублів або адміністративний арешт на строк до п'ятнадцяти діб.

На сайті адміністрації Ялти немає інформації з приводу позову щодо журналіста.

Liked the article?
Help us be even more cool!