ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Житомирі на пресконференцію голови ОДА запросили лише телевізійників

21.12.2020, 12:06
Фото – РБК-Україна
Фото – РБК-Україна

У Житомирі низка журналістів повідомили, що їх не запросили на пресконференцію голови обласної держадміністрації Віталія Бунечка, яку заплановано на 22 грудня. В ОДА заявили, що планують змінити формат заходу і запросити ширше коло медійників.

Про це повідомляє представниця ІМІ в Житомирській області.

Журналістка інтернет-видання “Житомир.Інфо” Валерія Володіна повідомила, що на захід запрошуються лише телеканали.

“Дуже цікаво. Голова ОДА Віталій Бунечко дає пресконференцію, але звідки про це мають дізнатися ЗМІ? Телефонуєш прессекретарю Юрію Мельнику, а тобі кажуть: “Ми вирішили запросити лише телеканали”. Дуже зручно виходить”, – написала журналістка на своїй фейсбук-сторінці.

Пізніше в коментарі представниці ІМІ в Житомирській області Володіна пояснила, що про захід дізналася від колег-телевізійників і така вибірковість її дуже обурила.

У коментарях під дописом Валерії Володіної думками почали ділитися й інші медійники.

“Кажуть, що наступного тижня для інтернет-ЗМІ буде окрема пресконференція. Але де логіка ділити медіа? Погоджуюся, що мають бути анонси, бо про цю пресконференцію я дізналася не із сайту ОДА, а з твого допису”, – написала журналістка Ірина Чириця.

“Зараз скажуть, щоб не робити скупчення людей. Добре, що все можна спихнути на коронавірус”, – прокоментувала журналістка Ірина Кирилович.

Скріншот Оксани Трокоз

У коментарі представниці ІМІ в Житомирській області прессекретар голови ОДА Юрій Мельник пояснив таку вибірковість пандемією COVID, але зазначив, що зараз планують змінити формат заходу і запросити на нього ширше коло журналістів.

За його словами, планувалась окрема пресконференція голови облдержадміністрації за окремими напрямами щодо досягнень та поразок 2020 року виключно для телеканалів. 

“Протягом цього тижня ми хотіли оголосити й про те, що окремо будуть зібрані інтернет-ЗМІ, за нашим списком це близько 12 ЗМІ. Усе досить просто, через те що в нас зараз COVID. Навіть по одному-два представники від кожного з цих ЗМІ – це також серйозне скупчення. Ми розуміємо те, що треба бути обережнішими, і хотіли розділити захід на два дні. Попередньо ми поспілкувалися з цього приводу з Віталієм Івановичем, і протягом дня ми вирішимо, як зробити так, щоб задовольнити запит до інформації всіх журналістів: не розділяти на декілька днів, а все провести в один день з дотриманням дистанції”, – пояснив Мельник.

Також він зауважив, що спершу пресконференцію планували провести в кабінеті голови ОДА, наразі розв'язують питання, щоб перенести місце проведення, втім кількість журналістів усе одно буде обмежена.

“За карантинними обмеженнями Кабінету Міністрів ми в залі не можемо збирати більш ніж 20 осіб. Найближчим часом ми виставимо анонс і акредитацію. Ми старатимемося пропустити всіх охочих журналістів, але одразу попереджатимемо, що кількість буде обмежена”, – сказав прессекретар.

Нагадаємо, у жовтні 2019 року журналісти “Житомир.Інфо” також скаржилися, що представників їхнього видання не запросили на пресбрифінг голови Житомирської облдержадміністрації Віталія Бунечка.

Liked the article?
Help us be even more cool!