ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Житомирі педагогу-колаборанту заборонили викладати протягом 10 років

17.11.2022, 12:24
Фото – mi100.info
Фото – mi100.info

У Житомирі освітянина-колаборанта позбавили права вести викладацьку діяльність впродовж 10 років.

Викладач місцевого університету підтримував повномасштабне вторгнення РФ і закликав "денацифікувати" Україну, повідомила пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

"Прокурори в суді довели, що, перебуваючи в центрі міста після зборів громадської організації, він публічно закликав до підтримки рішень та дій держави-агресора", – йдеться в повідомленні.

Чоловік переконував членів цієї громадської організації, що росіяни – "наш братський народ", а "влада Росії робить усе, щоб допомогти Україні позбутися неонацистських формувань та поновити відносини між нашими країнами".

Засуджений зневажливо висловлювався про Революцію гідності, називаючи події 2014 року "переворотом", і закликав житомирян "підтримати денацифікацію України".

За публічного обвинувачення прокурорів Житомирської обласної прокуратури викладача визнали винним у підтриманні рішень та дій держави-агресора (ч. 1 ст. 111-1 Кримінального кодексу).

Суд призначив покарання у вигляді позбавлення права обіймати посади, пов’язані з виконанням функцій держави та місцевого самоврядування.

Також засудженому заборонено обіймати посади в державних і комунальних установах, що пов’язані з навчальною та викладацькою діяльністю строком на 10 років.

Вирок суду вже набрав чинності.

Як повідомляв ІМІ, Київський районний суд Харкова визнав громадянина винним у виправдовуванні збройної агресії Росії проти України та глорифікацію її учасників і призначив йому один рік позбавлення волі умовно, звільнивши від відбуття тюремного покарання з випробуванням на той самий строк.

Liked the article?
Help us be even more cool!