ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Україна може зазнати критики Європи через появу ще одного державного телеканалу – Головенко

05.09.2022, 13:32

Україна може зазнати критики європейських структур через появу ще одного державного телеканалу, доцільність якого викликає запитання.

Про це заявив юрист ІМІ Роман Головенко, коментуючи повідомлення голови Державного агентства України з питань кіно Марини Кудерчук про те, що 4 телеканал стане державним.

“Парламентська Асамблея Ради Європи у своїй Резолюції 1466 (2005) закликала Україну “перетворити державні  телерадіокомпанії на канали суспільного мовлення згідно з  відповідними  стандартами Ради Європи”. Незабаром після цього було прийнято нову редакцію Закону “Про телебачення і радіомовлення” (2006 р.), юридично існування державних телеканалів не було заборонене, їм присвячена досі чинна ст. 13 закону. Хоча переважну більшість державних телеканалів було включено в Суспільне мовлення після Революції Гідності, залишилися винятки, такі як парламентський телеканал “Рада” та іномовлення, що не викликало явних протестів європейських структур, але зараз ситуація може змінитися”, – зазначив юрист. 

За словами Головенка, в деяких країнах Європи існують державні телеканали, але там забезпечено їхню реальну інституційну незалежність від уряду. 

“Доцільність появи ще одного державного телеканалу в Україні викликає запитання. На мою думку, у випадку з 4 каналом рішення про його одержавлення ще може бути змінене під тиском громадськості, адже наразі йдеться не про зміну форми власності, а про тимчасовий контроль над активами з боку держави”, – сказав Роман Головенко.

Як повідомляв ІМІ, наприкінці серпня Агентство з розшуку та менеджменту активів (АРМА) передало майно ТОВ “ТРК “Інтеррадіо” (4 канал) у розпорядження Державного агентства України з питань кіно.

1 серпня Личаківський райсуд Львова передав заарештовані активи народного депутата України Олексія Ковальова, який перейшов на бік ворога, в АРМА.

У липні за матеріалами Державного бюро розслідувань суд арештував майно депутата-зрадника Олексія Ковальова для конфіскації на користь держави. Однією з юридичних осіб, 100% статутного капіталу якої було арештовано, є ТОВ “ТРК “Інтеррадіо” (4 канал).

У серпні заарештовані активи Олексія Ковальова за рішенням суду передали в управління Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів.

15 липня Ковальову обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без альтернативи внесення застави та оголошено в розшук.

6 липня Олексію Ковальову оголосили підозру в державній зраді та пособництві державі-агресору. Він відзначився тим, що вивозив з Херсонщини продукти до Криму, завозив звідти пально-мастильні матеріали для агресора, віддав для розміщення окупаційних військ санаторій у Голій Пристані.

На початку липня Ковальова обійняв посаду заступника голови в незаконно створеному окупаційною адміністрацією держави-агресора “уряді Херсонської області”.

Liked the article?
Help us be even more cool!