ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Український фотограф отримав премію Global Peace Photo Award 2022

16.11.2022, 17:53
Артем Гулевський ліворуч
Артем Гулевський ліворуч

Український фотограф Артем Гумілевський, автор фотопроєкту "Велетень", отримав медаль переможця премії Global Peace Photo Award 2022, повідомляється на сайті премії.

Гумілевський почав знімати фотопроєкт ще в березні 2020 року, коли почалася пандемія COVID-19. За його словами, проєкт самоіронічний, але водночас є шляхом до сприйняття себе. 

"Ми бачимо дуже, дуже важку людину. Ми бачимо дивні, комічні, смішні, загадкові, зворушливі, химерні, абсурдні, але водночас милі пози, які він приймає. […] Знаючи, що він надіслав нам свої фотографії з України, починаємо запитувати себе: навіщо він це робить? хто він такий? що він хоче нам сказати?

Він говорить про час, коли не тільки держави закрили свої кордони. По суті, кожна людина мусила відрізати себе від світу. Сусід став небезпечним, ми мусили зачинитися в собі. І так ми зіткнулись із самими собою – часто інтенсивніше, ніж це було б добре для нас. Ми також зіткнулися зі своєю внутрішньою порожнечею", – так коментує роботи Гумілевського журналіст Петер-Матіас Гранде.

За словами автора фотопроєкту, з плином часу серія автопортретів "вийшла за межі забави самоізоляції і стала особистим щоденником, де кожен знімок можна асоціювати з важливими подіями, думками або інтимними переживаннями".

"У період карантину я почав створювати постановні автопортрети в домашніх умовах. На фото, яке стало початком серії, я ніби ховаюся за кімнатними рослинами в кутку. У наступних роботах я хоч і звертаюся до самоіронії, але все ж таки, фотографуючи себе в оголеному вигляді, проживаю моменти самоприйняття", – наголошує фотограф, описуючи свій проєкт.

Фото - Артем Гулевський

Церемонія нагородження відбулася 14 листопада в австрійському парламенті.

Артем Гулевський народився в Миколаєві в 1986 році. Керував сільськогосподарською компанією, а згодом став радником з питань культури, освіти та спорту в обласній раді.

Поглиблено займатися фотографією Артем Гумілевський почав 2019 року, пройшовши курс у Музеї Харківської школи фотографії Сергія Мельниченка. Свої роботи він виставляв у Польщі, Венеції, Нью-Йорку, Німеччині, Англії, Швейцарії та Чехії.

Liked the article?
Help us be even more cool!