ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Український фотограф здобув срібло на New York Photography Awards

10.01.2023, 13:20
Фото Михайла Дороговича
Фото Михайла Дороговича

Фотопроєкт "Культурний етнос Закарпаття" ужгородського фотографа Михайла Дороговича здобув срібло на конкурсі New York Photography Awards, пише УП.

Серія знімків людей у традиційному для різних куточків багатонаціонального Закарпаття одягу посіла друге місце в номінації People Photography / Culture ("Люди / Культура").

"Мешканці Закарпаття, а це різні етнічні групи: українці (лемки, драки, гуцули та доляни), угорці, румуни, словаки, німці (шваби), євреї, змогли успадкувати надзвичайні багатства. Вони збереглися в народному побуті, одязі та тканинах, гончарному посуді. Це візерунки та орнаменти, форма та дизайн, багатство кольорів. […] "Унікальна культурна спадщина народів Закарпаття" розповість про це неймовірне багатство найбіднішого краю, який нині впирається в чотири європейські кордони, про красу та духовне багатство закарпатців, працю майстрів, побут, гордість і колорит, що дещо зів'яв, але ще живий", – йдеться в описі проєкту на сайті фотоконкурсу.

Фотографії, що показують світові самобутність найзахіднішого регіону України, були відзняті в "ужгородському Пирогові" – Закарпатському музеї архітектури та побуту. У ньому звезені з різних частин регіону будівлі формують зразок давнього закарпатського села та відтворюють побут його жителів.

"Я не думав, що цей проєкт буде таким успішним на всесвітніх конкурсах, бо знав – у них беруть участь найвідоміші фотомитці світу. А категорія "Люди / Культура" – це якраз про цих фотографів, у яких дуже великі бюджети, яких фінансують на державних рівнях і для них дуже престижно брати участь кожного року в цих змаганнях", – розповів Михайло Дорогович в інтерв'ю "Українській правді".

Незадовго до перемоги на New York Photography Awards 2022 фотопроєкт "Культурний етнос Закарпаття" також оцінили ще на одному престижному міжнародному фотоконкурсі – Tokyo International Foto Awards 2022 в Японії. Тут світлини Дороговича також відзначили срібною нагородою.

Як повідомляв ІМІ, три фотографії про Україну увійшли до рейтингу найкращих за версією британського видання The Guardian.

Liked the article?
Help us be even more cool!