ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

УПЦ МП судитиметься з порталом “Слово і діло” через згадку про митрополита Боголєпа

01.12.2022, 12:40
Фото - вікіпедія
Фото - вікіпедія

Олександрійська єпархія УПЦ МП готує судовий позов для захисту честі і гідності проти порталу “Слово і діло” через статтю, у якій, зокрема, згадується, що митрополит єпархії Боголєп звинувачується у закликах до зміни території та державного кордону України.

Про це повідомили в юридичному відділі єпархії на сайті митрополії.

Матеріал “У полоні “руського миру”: кого зі священиків УПЦ МП підозрюють у злочинах проти державності України” була опублікована на сайті видання 25 листопада.

“У проросійській діяльності підозрюють митрополита Кіровоградського та Новомиргородського (Петро Губеня) та митрополита Олександрійського та Світловодського (Валерій Гончаренко). Їх звинувачують у закликах до зміни території державного кордону України”, - йдеться у матеріалі.

Також “Слово і діло” опублікувало інфографіку з випадками “викриття священиків в антидержавній діяльності”.

Юридичний відділ єпархії вважає, що у статті “подається неправдива, провокаційна інформація, стосовно керуючого Олександрійською єпархією УПЦ і поширюється в мережі інтернет”.

Також в єпархії вважають, що у статті було “цинічне спотворення фактів, навмисне перекручування інформації, відвертий наклеп та приниження повинні отримати свою справедливу правову оцінку”.

Як повідомляв ІМІ, 31 жовтня СБУ повідомила про обшуки в Кіровоградській та Олександрійській єпархіях через поширення окремими представниками цієї громади ідей, що зазіхають на територіальну цілісність України та розпалювання релігійної ворожнечі. 

За даними спецслужби, серед іншого в них виявлено листування митрополита Кіровоградського і Новомиргородського з патріархом Московським Кирилом та вилучено велику кількість виготовлених у РФ антиукраїнських матеріалів. За попередніми оцінками, зазначає СБУ, у їхніх текстах містяться ознаки вчинення кримінальних правопорушень, передбачених Кримінальним кодексом України. 

Зокрема, це: ст. 110 – зазіхання на територіальну цілісність і недоторканність України; ст. 161 – порушення рівноправності громадян залежно від їхньої расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками. 

Liked the article?
Help us be even more cool!