ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Уродженку Закарпаття судитимуть за підривну інформдіяльність проти України у соцмережах

25.08.2022, 17:13
Фото – zak.gp.gov.ua
Фото – zak.gp.gov.ua

Правоохоронці скерували до суду обвинувальний акт щодо уродженки Хуста, яка виправдовувала збройну агресію росії, вела підривну інформаційну діяльність проти України в різних соцмережах, повідомляє Закарпатська обласна прокуратура.

Обвинувальний акт скеровано за фактами виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікації її учасників (ч. 2 ст. 436-2 КК України) та колабораційної діяльності (ч. 6 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, громадянка України у 2019 році переїхала до Москви, звідки систематично веде підривну інформаційну діяльність проти України, маючи кілька особистих облікових записів у різних соцмережах, а також бувши засновницею громадської організації та володіючи доступом до її інформаційних ресурсів. 

Висновки судово-лінгвістичної експертизи підтвердили, що в публікаціях обвинуваченої містяться відомості, які становлять загрозу національній безпеці, завдають шкоду територіальному суверенітету та цілісності України.

“Співпрацюючи з державою-агресором, жінка називала вторгнення росії на територію України у 2014 році “державним переворотом”, визнавала окупацію Криму та розповсюджувала фейкові повідомлення про те, що українська влада здійснювала “геноцид проти Донбасу”, пропагувала ідею незалежності псевдоутворень “ДНР” та “ЛНР”, – йдеться в повідомленні.

За даними прокуратури, також обвинувачена відкрито підтримувала збройну агресію рф, дискредитувала ЗСУ, повідомляючи, що нібито лише українські військові обстрілюють цивільні об’єкти в Україні. Крім того, вона організовувала, проводила та висвітлювала в інтернеті політичні заходи, спрямовані на підтримку представників рф та окупаційних адміністрацій.

Жінці загрожує до 12 років позбавлення волі.

За даними Закарпаття Онлайн, підозрюваною є Тетяна Поп, якій у травні 2022 року заочно оголосили підозру у виправдовуванні збройної агресії рф.

За даними “Детектора медіа”, Тетяна Поп є російською пропагандисткою, угорською сепаратисткою. Її внесено до бази сайту “Миротворець”. Видання писало про її роль у роботі пропагандистського ресурсу “Эхо Киева”.

“Тетяна Поп веде телеграм-канал, де надає повну інформаційну підтримку російській агресії. Вона публікує виключно кремлівську офіційну позицію (в усіх проблемах винні українці), поширює фейки (цього разу Зеленський точно-точно втік), прогнозує Україні швидку поразку у війні, звинувачує українську владу у вбивстві власних громадян заради картинки. Окремої уваги заслуговує повідомлення, у якому Поп намагається виправдати блокування російською владою соціальних мереж”, – зазначало видання.

Фото – zakarpattya.net.ua

Liked the article?
Help us be even more cool!