ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В Івано-Франківську затримали лікарку, яка агітувала на користь агресивної війни Росії

24.03.2023, 14:20
Фото – СБУ
Фото – СБУ

Служба безпеки України затримала мешканку Івано-Франківська, яка вела проросійську агітацію в забороненій соцмережі “Однокласники”. Про це повідомляється на фейсбук-сторінці Управління СБУ в Івано-Франківській області.

Жінка 1960 року народження, лікарка за фахом поширювала дописи, у яких російська агресивна війна позиціювалася як визвольна, а Україна та західні партнери обвинувачувалися в “бойових діях проти мирного населення”.

“Антиукраїнська агітаторка вважала “класним” убивство росіянами українських захисників та обіцянку Кадирова “спалювати шайтанів”. Вона вболівала за угруповання “Вагнера”, захоплювалася терористами Захарченко та Павловим”, – повідомляє СБУ.  

Під час обшуку фігурантка намагалася знищити свій телефон з доказами. Жінці повідомили про підозру за ч. 3 ст. 436-2 КК України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників). Їй загрожує позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років з конфіскацією майна або без такої.

Liked the article?
Help us be even more cool!