ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В Одесі затримали колишнього бойовика "ЛНР" із пропагандистських роликів РФ

07.11.2022, 11:45
Фото – СБУ
Фото – СБУ

Служба безпеки України повідомила про затримання в Одесі колишнього бойовика терористичного угруповання "ЛНР", який воював проти українських військ на сході держави, а також брав безпосередню участь у підготовці постановних сюжетів для інформресурсів Кремля.

Як повідомляє спецслужба, чоловік тривалий час переховувався від правосуддя на тимчасово окупованій частині Луганської області й згодом виїхав до РФ. Під час багатоетапної спецоперації співробітники української контррозвідки встановили його місце перебування і затримали на Одещині, де він сподівався "залягти на дно".

За даними слідства, підозрюваний є мешканцем південного регіону, який у березні 2015 року виїхав до Ростова-на-Дону. Там вступив до незаконного збройного формування під назвою "Ангел".

"Серед іншого саме це угруповання приховано постачало зброю і боєприпаси терористам так званої "ЛНР" під виглядом "гуманітарних" вантажів з Росії. Перебуваючи в лавах бойовиків, він займався матеріально-технічним забезпеченням бригади "Призрак", яка входила до складу 2 окупаційного корпусу РФ в захоплених районах Луганщини", – повідомляє СБУ.

Крім того, він брав безпосередню участь у підготовці постановних сюжетів для інформресурсів Кремля. "Під час пропагандистських заходів він на власному "прикладі" займався популяризацією терористичних угруповань і закликав до їх підтримки серед місцевих жителів", – повідомляє спецслужба.

Чоловіку повідомили про підозру за ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній групі чи терористичній організації) Кримінального кодексу України. Суд обрав йому міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Liked the article?
Help us be even more cool!