ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В Одесі затримали російського інформатора, який коригував ракетні удари по місту

16.03.2023, 16:31
Фото – СБУ
Фото – СБУ

Служба безпеки України затримала в Одесі російського інформатора, який коригував ракетні удари по місту. Про це повідомляється на сайті СБУ.

За даними слідства, інформатором виявився місцевий мешканець, який підтримує збройну агресію РФ та виправдовує воєнні злочини. Чоловік приховано збирав інформацію про місця дислокації підрозділів Сил оборони та стратегічно важливі об’єкти транспортної інфраструктури на території регіону. Збирав він розвідінформацію, їздячи областю та фотографуючи українські об’єкти.

Крім того, він фіксував “результати” російських повітряних атак та надсилав їх ворогу для подальшого коригування повторних ударів по Одесі.

Інформацію фігурант передавав окремим російським “військовим кореспондентам”, які, своєю чергою, інформували щодо зібраних ним відомостей представників спецслужб РФ. Для комунікації використовували анонімний чат у забороненій соцмережі “Вконтакте”.

Співробітники СБУ затримали фігуранта на спробі поширити закриті відомості. Під час обшуку за місцем його проживання виявлено комп’ютер з доказами його злочинної діяльності, зазначає спецслужба.

Затриманому повідомили про підозру за ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про скерування, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів до України, рух, переміщення або розміщення Збройних Сил України чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного стану).

Суд обрав йому міру запобіжного заходу – тримання під вартою.

Раніше СБУ повідомила про підозру кореспонденту російського видання “Известия” Дмитру Зимьонкіну, який систематично надає “медійну підтримку” агресії РФ проти України.

Liked the article?
Help us be even more cool!