ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В Україні судитимуть іноземного блогера, що на замовлення RT поширював фейки про війну

11.01.2023, 12:53
Фото – СБУ
Фото – СБУ

Служба безпеки України скерувала до суду матеріали кримінального провадження стосовно іноземного блогера та його спільниці, які поширювали фейкову інформацію про війну в Україні. Про це повідомляє Управління СБУ в Чернігівській області.

Правоохоронці викрили ворожих агітаторів у листопаді 2022 року. 

За даними слідства, громадянин однієї з європейських країн готував пропагандистські матеріали, які згодом транслювалися за кордоном проросійськими каналами. До злочинної діяльності він залучив свою співмешканку, яка допомагала йому у створенні фейкньюзу для закордонних інтернет-користувачів. Поширювали вони пропагандистські матеріали на власних ютуб- та телеграм-каналах із загальною аудиторією більш ніж пів мільйона підписників.

“У своїх дописах і відеосюжетах пропагандисти підтримували збройну агресію РФ і виправдовували воєнні злочини окупантів проти цивільного населення та критичної інфраструктури українських міст. Також зловмисники розповсюджували дезінформацію з фронту і закликали країни ЄС обмежити допомогу нашій державі”, – повідомляє СБУ.

Кримінальне провадження порушено за ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників, вчинені групою осіб) Кримінального кодексу України.

Як повідомляв ІМІ, у листопаді 2022 року СБУ затримала на Чернігівщині іноземного блогера, який працював на російський державний телеканал Russia Today і поширював на країни ЄС кремлівську пропаганду про війну на власних ютуб- та телеграм-каналах. Допомагала йому в цьому співмешканка. Обом фігурантам повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників, вчинені групою осіб) Кримінального кодексу України.

Liked the article?
Help us be even more cool!