ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В ЄС оштрафували WhatsApp на 5,5 млн євро за порушення законів про захист приватності

20.01.2023, 12:00
Фото – yuz.uz
Фото – yuz.uz

Комісія з приватності даних Ірландії, провідний регулятор приватності в ЄС, оштрафував дочірню компанію Meta WhatsApp на 5,5 млн євро за порушення законів Євросоюзу щодо захисту приватності. Таке рішення ухвалено 19 січня, повідомляє Reuters.

Регулятор також наказав WhatsApp переглянути, як він використовує персональні дані для покращення сервісу. Схожий наказ від комісії цього місяця отримали інші великі платформи Meta – Facebook та Instagram. У наказі йшлося, що Meta має переглянути юридичну основу використання особистих даних для таргетованої реклами.

Речник WhatsApp заявив, що компанія має намір оскаржити це рішення та глибоко переконана, що робота сервісу відповідає як технічним, так і юридичним нормам.

Ірландська організація-наглядач, яка є головним регулятором у ЄС для багатьох великих технокомпаній, оскільки в Ірландії розташовані їхні європейські штаб-квартири, дала WhatsApp шість місяців на те, щоб погодити свої практики із законодавством.

У вересні 2021 року Комісія з приватності даних оштрафувала WhatsApp на 225 мільйонів євро за порушення, які сталися в травні 2018 року – того самого періоду стосувалася і скарга, щодо якої було оголошено рішення 19 січня. Зараз WhatsApp у процесі оскарження штрафу в ірландському суді. 

Загалом станом на сьогодні регулятор оштрафував Meta на 1,3 мільярда євро і має ще 10 відкритих проваджень щодо сервісів компанії.

Liked the article?
Help us be even more cool!