ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Відступаючи з Херсона росіяни підірвали телевізійну вежу

12.11.2022, 16:40
Підірвана військовими РФ херсонська телевежа лежить на землі у парку "Херсонська фортеця", 12 листопада 2022 р. Фото з телеграму Медіапоатформи "Вгору"
Підірвана військовими РФ херсонська телевежа лежить на землі у парку "Херсонська фортеця", 12 листопада 2022 р. Фото з телеграму Медіапоатформи "Вгору"

Російські окупанти при відступі з Херсона на лівий берег Дніпра підірвали телевізійну вежу.

Про це Суспільному повідомила начальниця міської військової адміністрації Галина Лугова.

"Телевежа у Херсоні дійсно була підірвана. Вона лежить на землі. Це відповідає дійсності. Зараз відбувається кроки по відновленню нашого зв'язку. Тому що окупанти знищили повністю локації, де були потужні наші зв'язкова станції", - сказала Лугова.

Херсонська Медіаплатформа "Вгору" оприлюднила у Телеграмі фото з вежею, яка впала в парк "Херсонська фортеця".

На них видно, що конструкція повністю зруйнована.

Підірвана росіянами телевежа у Херсоні/Фото: Артем Рамазанов/Вгору

Нагадаємо, 3 березня в Херсоні окупанти захопили приміщення філії Суспільного. Навколо будівлі озброєні чоловіки встановили розтяжки. Також окупанти, які захопили студію телебачення та телецентр, відімкнули телевізійний сигнал українського телебачення та почали транслювати пропаганду через Т2.

Крім того, російські військові розікрали філію "Суспільне Херсон".

Херсонська обласна прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактами захоплення та мінування силовиками рф будівлі херсонського філіалу Суспільного мовника. Провадження відкрито за ст. 341, ч. 1 ст. 438 КК України – захоплення державних або громадських будівель, споруд, а також порушення законів та звичаїв війни.

За день до втечі із Херсону, 10 листопада 2022 року, російські військові підірвали передавальний центр херсонської телевежі.

Liked the article?
Help us be even more cool!