ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Відзняв замовний репортаж для кремлівських ЗМІ про ЗАЕС: СБУ про російського блогера Лебедєва

21.03.2023, 13:46
Фото – rbc.ru
Фото – rbc.ru

СБУ задокументувала злочинну діяльність російського блогера Артемія Лебедєва: у червні 2022 року він незаконно потрапив на територію Запорізької атомної електростанції.

Про це повідомила пресслужба відомства.

"Там відзняв замовний репортаж для кремлівських медіаресурсів щодо захоплення енергооб’єкта та "розганяв" його через свою півмільйонну аудиторію в соцмережах", – зазначили в СБУ.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили йому про підозру за ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників).

Фото з соцмереж

Як повідомляв ІМІ, у лютому 2023 року відеоплатформа YouTube заблокувала канал російського пропагандиста Артемія Лебедєва, який підтримав військову агресію Росії проти України.

Артемія Лебедєва внесли до бази російських пропагандистів та публічних осіб, що підтримували повномасштабну війну проти України та/або були залучені до поширення антиукраїнських наративів останніх восьми років.

У 2017 році Артемію Лебедєву на п'ять років заборонили в'їзд до України через незаконне відвідування окупованого Донбасу та Криму. 

21 січня 2022 року Президент України Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки й оборони України про застосування санкцій, зокрема, щодо артдиректора студії "Студия Артемия Лебедєва" Артемія Лебедєва. Санкції введено на п’ять років, вони передбачають блокування активів – тимчасове обмеження права особи користуватися та розпоряджатися належним їй майном; запобігання виведенню капіталів за межі України тощо. 

Лебедєв підтримує путінський режим та війну Росії проти України. Не визнає територіальної цілісності України. Поширює фейки про російсько-українську війну (з 2014) та підтримує російську пропаганду проти України. Із 7 січня 2023 року перебуває під глибшими санкціями РНБО за антиукраїнську діяльність.

Liked the article?
Help us be even more cool!