ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Він лежав догори, трохи курточка була на обличчі – дружина вбитого росіянами відеоінженера каналу "Дитинець"

21.09.2022, 14:53
Фото – телеканал "Дитинець"
Фото – телеканал "Дитинець"

Під час тимчасової окупації села Ягідне на Чернігівщині російські військові вбили пострілом у груди відеоінженера місцевого телеканалу "Дитинець" Романа Нежиборця. Про це розповіла Суспільному його дружина Антоніна, повідомляє ZMINA.

За словами дружини, у перший день повномасштабного вторгнення Роман з нею та семирічним сином переїхали до села: думали, там буде безпечніше.

Але 3 березня росіяни ввійшли до населеного пункту, а через кілька днів прийшли на подвір’я родини. "Прийшли з криками "Евакуація", – пригадує дружина вбитого. 

На той момент родина ховалася в погребі, і жінка вмовила росіян залишити їх там. Перед тим як піти, окупанти відібрали у всіх телефони та паролі до них, однак один телефон Роман заховав.

Чоловік зателефонував матері та попросив написати на сторінці у фейсбуці, щоб його видалили з чатів та не дзвонили.

"Він якраз спілкувався з мамою телефоном і все це голосно озвучував: зайди на мою сторінку, напиши цей пост, а я була внизу, в мене дитина на руках заснула. Я чую, що відкриваються двері, і голос російського солдата: "На вихід!" – розповідає жінка. 

Разом з Романом забрали і його вітчима. 

За два дні росіяни повернулися на подвір’я Антоніни. Вони забрали всіх до шкільного підвалу, де вже утримували понад три сотні людей. Про смерть Романа дружина дізналася 9 березня від жительки Ягідного Людмили Гулій, яку під конвоєм відпустили по речі додому.

На вулиці вона побачила тіло місцевого правоохоронця, а згодом у підвалі одного з будинків, куди вмовила піти конвоїрів, ще двох убитих. Одним з них був Роман Нежиборець.

"Він лежав догори, трохи курточка була на обличчі, другий хлопець був: ззаду руки зав’язані, лежав на лівому боці", – згадує вона.

Перепоховати тіло Романа Антоніні вдалося лише у квітні. Цілий місяць жінка не казала про смерть чоловіка сину. 

За фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним убивством, обласна прокуратура відкрила кримінальне провадження. Справу розслідує СБУ.

Зараз правоохоронці намагаються встановити особи російських військовослужбовців, причетних до вбивства.

Як повідомляв ІМІ, Роман Нежиборець працював на каналі "Дитинець" майже 10 років, був відеоінженером.

Liked the article?
Help us be even more cool!