ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Вінницьке видання "20 хвилин" вважає тиском влади блокування його сайту

25.02.2021, 16:14

Редакція вінницького інтернет-видання “20 хвилин” вважає тиском влади рішення суду про блокування його сайту, який потрапив до переліку 426 сайтів. Вона оскаржуватиме таке рішення.

Про це повідомляється на сайті видання.

Редакція вважає це “тиском влади на незалежну журналістику”. 

Президент медіакорпорації RIA Олександр Човган, до якої входить і сайт 20minut.ua, повідомив, що юристи оскаржуватимуть рішення суду про блокування.

“Блокування 20minut.ua – це нахабне свавілля влади. У списку заблокованих сайтів дуже багато тих, які використовуються для брудного піару. Але наш сайт 20minut.ua знає кожен вінничанин, нам довіряють за чесні факти з 2005 року! Завдяки незалежності ми заслужили повагу і довіру мільйонів людей! Ми онлайн-ресурс №1 у Вінниці! А зараз нас намагаються заблокувати без пояснень?! Наші юристи вже займаються цією справою і будуть оскаржувати ухвалу судді, тому що це просто якась помилка. Також ми підключили міжнародну спільноту. Жодного звернення від слідчих не було. Жодного повідомлення. Я розцінюю це як шалений тиск на незалежну журналістику!” – заявив він.  

Головний редактор RIA/20minut.ua Вадим Павлов також розцінює рішення про блокування як тиск на редакцію.

“Наша редакція завжди була незалежною і стояла в опозиції до будь-якої влади за будь-яких часів. Рішення суду і Нацкомісії ми сприймаємо як тиск на нашу редакцію, на незалежну журналістику! Я і мої колеги отримуємо десятки дзвінків. Люди шоковані цим рішенням суду. Але думаю, що це просто прикра помилка. Юристи вже займаються цією справою”, – зазначив Вадим Павлов. 

Також редакція повідомляє, що створила новий сайт 20hvylyn.com, який можна буде читати в разі блокування. Проте нині провайдер не відімкнув сайт, і він працює у звичному режимі. 

Як повідомляв ІМІ, 4 лютого Голосіївський районний суд м. Києва ухвалив заблокувати доступ до 426 вебсайтів у межах кримінального провадження про шахрайство.

Liked the article?
Help us be even more cool!