ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Власника ATR заочно засудили в Криму до 19 років ув’язнення

10.12.2020, 10:50
Фото – Сергій Нужненко / Радіо Свобода
Фото – Сергій Нужненко / Радіо Свобода

Підконтрольний Росії Верховний суд Криму заочно засудив до 19 років позбавлення волі в колонії суворого режиму власника телеканалу ATR Ленура Іслямова. Таке рішення ухвалено 10 грудня, повідомляє Крим.Реалії.

Так, його визнали винним за всіма пунктами обвинувачення: в “організації диверсії, створенні незаконного збройного формування і закликах до порушення цілісності Росії”.

Також колегія суддів у вироку винесла заборону Іслямову брати участь у діяльності ЗМІ терміном на два роки й обмеженням свободи на один рік.

Сам Іслямов поки не коментував сьогоднішнього засідання. Але раніше він називав російський процес проти себе в Криму “судилищем”.

Кримінальну справу проти Ленура Іслямова російська Федеральна служба безпеки (ФСБ) відкрила в жовтні 2015 року й оголосила його у федеральний розшук.

Російська влада звинувачує Іслямова у створенні збройного формування, скоєнні диверсії, а також у шести епізодах публічних закликів до вчинення дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності Росії з використанням засобів масової інформації.

Як повідомляв ІМІ, 2 грудня в підконтрольному Росії Верховному суді Криму для власника кримськотатарського телеканалу ATR Ленура Іслямова прокурор Роман Лобов запросив 19 років колонії суворого режиму. 

Телеканал ATR з 1 квітня 2015 року припинив аналогове мовлення на території окупованого Криму, оскільки йому не видали російської ліцензії. Мовлення відновилось із 17 червня 2015 року: телеканал переїхав до Києва.

Liked the article?
Help us be even more cool!