ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Видання "Полтавська хвиля" скаржиться на ботів, які блокують у Facebook статтю про військового

19.12.2022, 15:35
Фото – Укрінформ
Фото – Укрінформ

Головний редактор онлайн-видання "Полтавська хвиля" Віталій Улибін заявив, що на фейсбук-сторінці видання блокують публікацію про захисника, який корегує українську артилерію. Він вважає, що це масово скаржилися боти. 

Про це Улибін написав на своїй фейсбук-сторінці та повідомив представниці ІМІ в Полтавській області. 

Як пояснив Віталій Улибін, фейсбук блокує матеріал через відео, яке містить публікація.

"У відео командир аеророзвідки розповідає про те, як вони працюють, якими системами користуються. Найімовірніше, блокують за допомогою ботів. Бо сам фейсбук пропускав це відео і навіть дозволяв його просувати через рекламу. Але щоразу протягом доби реклама анульовувалась, а пост видаляли", – сказав головред.

Улибін зазначив, що в редакції вирішили "зашити" відео в статтю і опублікували на його фейсбук-сторінці, щоб перевірити, чи пов'язане це з алгоритмами фейсбуку. 

"Але цей пост також заблокували. Мовляв, він порушує стандарти спільноти. Фейсбук блокує матеріал через відео, яке в ньому", – розповів головний редактор "Полтавської хвилі". 

"Такого глибокого аналізу контенту, щоб перевірити контекст відео з YouTube, яке зашите в статті, у фейсбуку немає. Плюс нашу версію про ботів підтверджує й той факт, що допис на моїй сторінці різко набрав велике охоплення – 112 000 людей. Водночас це ніяк не відбилося на лайках, перепостах та коментарях. Отже, це були просто ліві акаунти, які з постом не взаємодіяли, а просто накидували скарги", – зазначив Віталій Улибін.

Нагадаємо, видання "Полтавська хвиля" отримало 27 липня 2022 року листа від Роскомнагляду з вимогою видалити новину з інструкцією виготовлення "коктейлю Молотова", і повідомлялося про обмеження доступу до ресурсу на території Росії. У відповідь редакція надіслала картинку, в якій вимоги РФ "послали за курсом російського корабля".

У вересні "Полтавська хвиля" отримала листа від Роскомнагляду з вимогою видалити новину "Як спалити окупанта: рецепт "коктейлю Молотова". У разі невидалення доступ до сайту в Росії буде обмежений.

Liked the article?
Help us be even more cool!