ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Виправдовувала агресію РФ: правоохоронці повідомили про підозру жительці Ладижина

06.12.2022, 17:27
Фото – Укрінформ
Фото – Укрінформ

Правоохоронці повідомили про підозру жительці Ладижина (Вінницька область): вона поширювала матеріали з виправдовуванням та запереченням збройної агресії Російської Федерації проти України, а також глорифікувала агресора.

Про це повідомила Вінницька обласна прокуратура.

За даними слідства, жінка останні кілька місяців поширювала в мережі контент проросійського спрямування. 

Так, з власної сторінки у забороненій соцмережі вона поширила пропагандистські тексти із заголовками, до прикладу, "Нацистский режим Зеленского бомбит мирный Мелитополь" та "Киевская нечисть пытается уничтожить тех, кто бежал от их жестокости". 

Інша публікація підозрюваної містила заклик до Держдуми Росії визнати Україну терористичною державою, оскільки, згідно зі змістом публікації, "Збройні сили України воюють на російській території – так званих Л/ДНР". 

Поширені матеріали, протиправність яких підтверджена спеціальною експертизою, підсилювалися хештегами #ZAармию #ZAотвагу #ВладимирПутин #денацификация.

Санкція статті, за якою їй оголосили про підозру, передбачає обмеження волі терміном до п'яти років або позбавлення волі на той самий строк з конфіскацією майна або без такої.

Як повідомляв ІМІ, слідчі Служби безпеки повідомили про підозру в колабораціонізмі колишній директорці одного із закладів освіти Мелітополя, яка після окупації перейшла на бік росіян та очолила фейкову організацію "министерство образования Запорожской области".

Liked the article?
Help us be even more cool!