ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Виправдовувала російську агресію: СБУ затримала жительку Івано-Франківщини

12.01.2023, 10:31
Фото – СБУ
Фото – СБУ

Служба безпеки України викрила працівницю одного зі стратегічних об’єктів критичної інфраструктури Івано-Франківської області на виправдовуванні російської агресії та агітації за "рускій мір". Про це повідомила пресслужба відомства.

Слідчі СБУ встановили, що уродженка та жителька Івано-Франківщини поширювала в соцмережі дописи, спрямовані на визнання правомірною збройну агресію Росії проти України. Жінка захоплювалася російським військовим керівництвом, поширювала російські наративи щодо "нацизму" та підтримувала інші інформаційні кампанії російської воєнної пропаганди.

Крім того, жінка поширювала матеріали, які містять публічні заклики до насильницької зміни конституційного ладу та чинної державної влади шляхом російського збройного наступу, а також ведення на території України агресивної війни.

Під час обшуків за місцем проживання фігурантки СБУ вилучила комп’ютер та телефон з доказами протиправної діяльності. Агітаторку затримали в порядку ст. 615 КПК.

Фігурантці повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 109 та ч. 3 ст. 436-2 КК України – публічні заклики до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або до захоплення державної влади, а також розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення таких дій; виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників.

У разі визнання її винною жінці загрожує від п'яти до восьми років позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої.

Як повідмляв ІМІ, СБУ викрила двох жителів Сходу України, які поширювали через інтернет антиукраїнські матеріали, виправдовували загарбницьку політику кремля щодо України. 

Liked the article?
Help us be even more cool!