ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ЄС планує застосувати санкції до путінських пропагандистів

09.02.2023, 16:00
Фото – EPA / UPG
Фото – EPA / UPG

Десятий пакет санкцій ЄС буде спрямований не лише на російських політиків і військових, але й пропагандистів, які отруюють людей у себе та за кордоном.

Про це 9 лютого заявила президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн на спільній пресконференції з Президентом України Володимиром Зеленським і главою Європейської Ради Шарлем Мішелем, повідомляє Укрінформ.

“Росія має заплатити за завдані руйнування та пролиту кров. Найближчими днями ми запропонуємо десятий пакет санкцій. По-перше, ми накладемо санкції на низку військових і політичних лідерів. Але ми також націлимося на путінських пропагандистів, оскільки їхня брехня отруює людей у Росії та за кордоном… Ми йдемо за ними”, – сказала фон дер Ляєн.

Вона зазначила, що керівництво євроструктур дуже добре почуло меседжі під час нещодавнього візиту до Києва, коли президент Зеленський наполягав на такому кроці.

Також пакет охоплюватиме додаткову заборону на експорт на понад 10 млрд євро. “Це надалі виснажуватиме російську воєнну машину та продовжуватиме розхитувати її економіку”, – сказала вона.

Нагадаємо, десятий пакет санкцій проти РФ може бути ухвалений до річниці початку повномасштабної війни в Україні.

Європейський парламент 19 січня ухвалив резолюцію на підтримку дії зі створення міжнародного трибуналу для притягнення до відповідальності всіх, хто винний у злочині агресії проти України, що був скоєний за політичного та військового керівництва Російської Федерації та її союзників.

Liked the article?
Help us be even more cool!