ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

YouTube заблокував балканський канал російської мережі RT

07.12.2022, 10:11
Фото – Getty Images / ВВС
Фото – Getty Images / ВВС

Відеохостинг YouTube заблокував ще один канал російської телевізійної мережі RT (Russia Today) – балканський підрозділ мовника RT Balkan, повідомляє Радіо Свобода.

“Їхні (відеохостингу. – Ред.) дії говорять насамперед про несвободу ЗМІ на Заході. Вони вирішують не тільки для себе, а навіть для публіки країни, яка з радістю прийняла новину про наше відкриття”, – цитує російська державна інформагенція РИА Новости головного редактора телеканалу Єлену Мілінчич.

Вона стверджує, що публікації RT Balkan не порушували правила Google. Одним з останніх відео на каналі було інтервʼю з послом Росії у Сербії Олександром Боцаном-Харченком.

Після початку в лютому повномасштабної війни Росії проти України компанія Google (їй належить і відеохостинг YouTube) заблокувала численні ресурс агентства Sputnik та телеканалів RT – російських мовників, спрямованих насамперед на споживачів за межами Росії.

Москва також оголосила про заборону в Росії багатьох західних сервісів, зокрема з орбіти компанії Meta (охоплює соцмережі Facebook та Instagram). Заблоковано в Росії доступ до багатьох західних ЗМІ, зокрема і сторінок Радіо Свобода різними мовами.

Як повідомляв ІМІ, 2 березня ЄС терміново зупинив мовлення російських державних ЗМІ Sputnik і RT / Russia Today на території Євросоюзу. Також мовлення RT було заборонено в Канаді та США.

Liked the article?
Help us be even more cool!