ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Закарпатські журналісти просять МВС ефективніше реагувати на порушення їхніх прав

22.02.2021, 14:37
Фото – скріншот з відео UA:Закарпаття
Фото – скріншот з відео UA:Закарпаття

Закарпатські журналісти-розслідувачі Станіслав Данко та Олена Мудра надіслали звернення до міністра внутрішніх справ Арсена Авакова та до керівництва закарпатської поліції щодо ситуації з неналежним реагуванням окремих місцевих підрозділів поліції на повідомлення щодо можливих порушень прав журналістів. 

Про це представнику ІМІ в Закарпатській області повідомив Станіслав Данко.

“Хочемо звернути увагу на вкрай неналежний стан захисту діяльності журналістів з боку правоохоронних органів Закарпатської області в частині нормативної реакції на повідомлення про правопорушення та ведення досудового розслідування”, – йдеться в тексті звернення.

У листі перелічуються факти, які медійники публічно озвучили на пресконференції в Ужгороді 4 лютого. Зокрема, про закриття кримінального провадження щодо ненадання відповіді на журналістський запит Станіслава Данка з боку Служби автомобільних доріг, відмову поліції міста Виноградів відкрити кримінальне провадження за заявою журналістки Олени Мудри щодо ненадання відповіді від міськради на інформаційний запит. 

Текст звернення надіслано поштою на адресу МВС України, а його копію зареєстровано в обласному управлінні поліції.

Участь у пресконференції на початку лютого взяв і представник ІМІ в Закарпатській області Ярослав Гулан. Він нагадав, що ІМІ зафіксував загалом у 2020 році на Закарпатті п’ять випадків перешкоджання журналістській діяльності. За інформацією прокуратури області, у 2020 році відкрито дев’ять кримінальних проваджень, порушених за статтею 171 ККУ (перешкоджання журналістській діяльності), з яких п’ять закрито, а чотири, відповідно, продовжили розслідувати на початку 2021 року. У 2020 році жодна зі справ, пов’язана з перешкоджанням журналістській діяльності, на Закарпатті не була передана до суду.

Liked the article?
Help us be even more cool!