ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Запорізького журналіста не пустили до міськради на презентацію проєкту бюджету

23.12.2020, 10:16
Фото – скріншот з Богдана Василенка
Фото – скріншот з Богдана Василенка

Головного редактора порталу “Гвозді” Богдана Василенка 22 грудня не пустили до Запорізької міської ради, де в сесійній залі відбувалася презентація проєкту міського бюджету міста на 2021 рік.

Про це повідомляється на сайті “Гвозді”, також цю інформацію журналіст підтвердив представниці ІМІ в Запорізькій області.

За словами Василенка, 21 грудня міський голова Запоріжжя Володимир Буряк на другій позачерговій сесії міськради заявив, що “запрошує всіх” на презентацію проєкту бюджету. 

Відео з підтвердженням його заяви було опубліковано на сайті “Гвозді”. Також на відео видно, як охоронець відмовляє журналісту в доступі на територію міськвиконкому. На запитання, чому не можна пройти, охоронець відповідає: “Тому що мені наказали нікого не пропускати”.

Водночас на сайті Forpost була розміщена інформація про те, що 22 грудня депутати в закритому режимі без преси й прямої трансляції презентують бюджет міста на наступний рік.

Як повідомляв ІМІ, 21 грудня головного редактора медіапорталу “Гвозді” Богдана Василенка і журналістку сайту “Форпост” Руслану Ашурову не пропустили до приміщення міськвиконкому, де проходила друга позачергова сесія Запорізької міської ради.  

21 грудня друга позачергова сесія міськради пройшла без участі журналістів. Про обмеження кількості учасників сесії Запорізька міськрада повідомила ще 18 грудня на своєму сайті.

Під час сесії міський голова Запоріжжя Володимир Буряк відмовився виносити на голосування питання про присутність на сесії журналістів, бо вони не є представниками органів місцевого самоврядування

1 грудня перша сесія Запорізької міської ради відбулася також без присутності представників ЗМІ та громадськості у зв’язку з карантинними обмеженнями.

4 листопада двох запорізьких журналістів не пустили на  позачергову сесію міськради, яка також не транслювалася онлайн. Тоді юрист ІМІ Алі Сафаров наголосив, що, згідно зі статтею 25 ЗУ “Про інформацію”, де зазначені права журналістів, внесені зміни, в яких прямо зазначено право журналістів перебувати в місцях, в яких оголошено карантин. Тобто, за його словами, обмеження журналістів до доступу на сесію під приводом карантину є незаконними й не відповідають вимогам чинного законодавства.

Чому недопуск журналіста через карантин на сесію міськради є злочином – читати тут.

Liked the article?
Help us be even more cool!