ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Запорізького журналіста не пустили до міськради на засідання комісії

18.01.2021, 18:00
Фото – zp.gov.ua
Фото – zp.gov.ua

Головного редактора порталу “Гвозді” Богдана Василенка 18 січня не пропустили на засідання постійної комісії Запорізької міської ради з питань охорони здоров'я та соціального захисту населення. 

Про це журналіст повідомив представниці ІМІ в Запорізькій області.

За словами Богдана Василенка, його зупинили й не пропускали далі турнікета на першому поверсі міськвиконкому поліцейські та начальник відділу внутрішньої політики Сергій Шулдик.

Він додав, що його не пустили на засідання через те, що в них немає відповідного розпорядження від Геннадія Наумова, нового секретаря Запорізької міської ради.

Також журналіст повідомив, що планує щоразу викликати поліцію, щоб забезпечити право виконувати професійні журналістські обов'язки. 

Інформація про засідання комісії була розміщена на сайті Запорізької міськради ще 15 січня. В повідомленні не було жодних застережень щодо присутності на засіданні журналістів чи представників громадськості.

В коментарі регіональній представниці ІМІ керівник пресслужби міського голови Андрій Ковальський сказав, що пояснити, про яке розпорядження секретаря Запорізької міської ради Геннадія Наумова йдеться, він не може. 

Також він не зміг пояснити, з яких причин це неможливо, і попросив надіслати офіційний запит до міської ради.

Як повідомляв ІМІ, 22 грудня 2020 року головного редактора порталу “Гвозді” Богдана Василенка не пропустили на територію міськради, де в сесійній залі відбувалася презентація проєкту міського бюджету Запоріжжя 2021 року. 

21 грудня 2020 року друга позачергова сесія Запорізької міськради пройшла без участі журналістів. Під час сесії міський голова Запоріжжя Володимир Буряк відмовився виносити на голосування питання про присутність на сесії журналістів, бо вони не є представниками органів місцевого самоврядування.

1 грудня 2020 року перша сесія Запорізької міської ради відбулася також без присутності представників ЗМІ та громадськості у зв’язку з карантинними обмеженнями.

4 листопада 2020 року двох запорізьких журналістів не пустили на  позачергову сесію міськради.

Постанова Кабінету Міністрів “Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2” від 9 грудня 2020 року не містить обмежень діяльності журналістів. 

Ознайомитися з матеріалом щодо роботи журналістів під час посиленого карантину в період з 8 до 25 січня можна тут.

Liked the article?
Help us be even more cool!