ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Запорізькому сайту inform.zp.ua погрожують російські хакери

10.05.2022, 11:08
Фото - unsplash.com
Фото - unsplash.com

Три нових листи з погрозами отримала запорізька редакція сайта inform.zp.ua з 30 квітня по 5 травня. Два з них були підписані хакерським угрупованням NoName057(16). Про це представниці ІМІ в Запорізькій області повідомив головний редактор сайту Ерік Бринза.

Листи надійшли з пошти mail.ru. Так, в листі від 30 квітня від відправника Чеслави Соловєй повідомлялося: “Не зрозуміли з першого разу -  скажемо ще раз. Ми будемо продовжувати валити ваші сайти, якщо ви не зупините конвейер фейків про рф”. Лист був підписаний лінком на телеграм-канал хакерського угруповання  Noname057(16). 

Вже 2 травня редакція знову отримала листа, цього разу від “Ірини Чюракової” з віршованими погрозами. В повідомленні йшлося: “Російська армія-визволителі, ведуть операцію, щоб життя врятувати. А вам, пропагандонам-розповсюджувачам, кримінальної відповідльності не уникнути”.

А 5 травня на редакційну пошту прийшли чергові погрози від хакерів Noname наступного змісту: “V” - значить перемога, “Z” - значить за нами! Ваша пісенька виконана, пропагандистськими брехливими ротами!. З привітом, NoName057(16)!”.

За словами головного редактора сайту, листи з погрозами з рф приходять ситематично. Аби зменшити потік погроз, в редакції також прийняли рішення, зокрема, блокувати усі повідомлення з незнайомих номерів в телеграмі.

Liked the article?
Help us be even more cool!