ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Заслужений журналіст України привіз для російських військових УАЗ та форму

07.12.2022, 16:07
Фото – скрін з відео Родіона Мірошника
Фото – скрін з відео Родіона Мірошника

Заслужений журналіст України, депутат Луганської обласної ради, "колишній посол ЛНР в РФ" Родіон Мірошник повідомив про те, що привіз для російських військових УАЗ та форму.

Відповідне відео він розмістив на своєму телеграм-каналі.

"УАЗ радянського виробництва куплений спеціально для бійців на передовій на Соледарському напряму за ваші гроші. Повністю упакований в абсолютно робочому стані. Перевірений, "перевзутий", – говорить на відео Мірошник.

Родіон Мірошник – експрессекретар Віктора Януковича, ексдепутат Луганської облради від Партії регіонів, екскерівник Луганської обласної державної телерадіокомпанії. 

Звання "заслужений журналіст України" у 2008 році надав Мірошнику президент Віктор Ющенко своїм указом №979/2008 "за вагомий особистий внесок у розвиток вітчизняної журналістики, високу професійну майстерність, багаторічну сумлінну працю".

Із 2014 року працював на "ЛНР", висловлював антиукраїнські погляди.

Нагадаємо, ще 2017 року прокуратура Луганської області оголосила Родіона Мірошника в розшук. Йому інкримінують злочини, передбачені ч. 1 ст. 109 ("Умисні дії, спрямовані на пособництво насильницькому поваленню конституційного ладу і захопленню державної влади"), ч. 2 ст. 110 ("Умисні дії, спрямовані на зміну меж території і державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України") та ч. 1 ст. 258-3 ("Участь в діяльності терористичної організації") КК України.

У 2020 році саме через появу в ефірі Родіона Мірошника Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила перевірку та оголосила попередження телеканалу "Наш".

У середині квітня 2022 року Мірошник записав відео з фронту, з позицій бойовиків "ЛНР", у якому зі снарядом у руках закликав українських військових скласти зброю.

Українські журналісти та правозахисні організації закликають Президента України Володимира Зеленського позбавити державних нагород – почесного звання "заслужений журналіст України" – журналістів, які зрадили Україну й роками працюють в інформаційному пропагандистському війську Росії.

Liked the article?
Help us be even more cool!