ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналіст Муравицький, якого обвинувачують у держзраді, знову змінив адвоката

22.09.2022, 15:42
Суд у справі журналіста Василя Муравицького. Корольовський районний суд, Житомир, вересень 2022 року. Фото – Суспільне Житомир
Суд у справі журналіста Василя Муравицького. Корольовський районний суд, Житомир, вересень 2022 року. Фото – Суспільне Житомир

Житомирський журналіст Василь Муравицький, якого обвинувачують у державній зраді, розірвав договір зі своїм адвокатом Андрієм Гожим. Тепер його інтереси представлятиме адвокатка Марина Шолудько.

Про це стало відомо сьогодні під час засідання Корольовського районного суду в справі журналіста, передає Суспільне.

Шолудько в суді заявила, що до розгляду справи сьогодні не готова. “Спочатку ви даєте доручення, потім ви допускаєте мене до участі в справі. Прошу зробити перерву, надати можливість ознайомитися з матеріалами справи, з усіма клопотаннями. В прокурора, я так розумію, є певні клопотання, оскільки Муравицький відсутній. Мені потрібен час, щоб з усім цим ознайомитися”, – цитує Суспільне захисницю.

Суддя Ніна Янчук клопотання адвокатки обвинуваченого задовольнила. Розгляд кримінального провадження перенесли на 17 жовтня, на 9:45, з повторним повідомленням обвинуваченого Василя Муравицького в установленому порядку. 

Василя Муравицького звинувачують у державній зраді й розпалюванні національної ворожнечі: із 2014 року він активно публікував антиукраїнські матеріали та коментував події в Україні для проросійських ЗМІ. Розгляд справи в суді триває з 2017 року.

Як повідомляв ІМІ, Василя Муравицького заарештували в серпні 2017 року. Журналіст із 2014 року активно публікував антиукраїнські матеріали та коментував події в Україні для проросійських ЗМІ. Блогер обвинувачується в скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (“Державна зрада”), ч. 2 ст. 110 (“Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України”), ч. 2 ст. 161 (“Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності”) та ч. 1 ст. 258-3 (“Участь у діяльності терористичної організації”) Кримінального кодексу України. 

На судовому засіданні 27 червня 2018 року Корольовський районний суд замінив Муравицькому запобіжний захід на домашній арешт. До того він був під вартою. 

29 листопада 2019 року Корольовський районний суд Житомира дозволив підозрюваному нічний домашній арешт замість цілодобового.

У 2020 році він уперше змінив адвоката: замість Світлани Новицької його інтереси почав представляти Андрій Гожий.

Liked the article?
Help us be even more cool!