ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналіста Дмитра Хилюка утримують у СІЗО Брянська - правозахисниця

12.09.2022, 11:35

Журналіста УНІАНу Дмитра Хилюка, який зник весною на Київщині під час російської окупації, утримують у СІЗО у Брянська Російської Федерації.

Про це Громадському повідомила координаторка Медійної ініціативи за права людини Ольга Решетилова.

“Опитавши Володимира Хрипуна, волонтера Червоного Хреста, звільненого з полону, ми зʼясували, що журналіста Дмитра Хилюка утримують у СІЗО в Брянську. Володимир чув його прізвище, коли були переклички, він навіть його не бачив. Та коли ми почали публікувати цю інформацію, росіяни перестали називати їх на прізвище і присвоїли їм номери”, - розповіла Ольга Решетилова. 

Підтверджувати місце перебування полонених мав би Міжнародний комітет Червоного Хреста, проте його представники також не мають доступу до колоній і СІЗО, де незаконно тримають українців. 

Як повідомляв ІМІ, 28 березня журналістка Наталія Богута повідомила, що Дмитро Хилюк зник та, ймовірно, перебуває в полоні російських військових. Попри звільнення Київщини від російських окупантів, журналіста УНІАН Дмитра Хилюка так і не було знайдено, зв’язку з ним немає від початку березня нинішнього року.

Liked the article?
Help us be even more cool!