ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналістів не пустили на засідання суду в справі вбивства Гандзюк (оновлено)

08.10.2020, 14:35
Фото – Радіо Свобода
Фото – Радіо Свобода

Журналістів не пустили 8 жовтня на засідання Дніпровського райсуду Києва в кримінальному провадженні щодо обвинувачених в організації та замовленні вбивства активістки Катерини Гандзюк – голови Херсонської облради Владислава Мангера та помічника-консультанта депутата Херсонської облради Олексія Левіна.

Як повідомляє кореспондент УНІАН, представників ЗМІ не пустили в залу судових засідань, аргументуючи карантинними обмеженнями.

На сьогодні в суді заплановано допит свідків сторони обвинувачення.

Як повідомляє видання, трансляція засідання здійснюється в інше приміщення суду, проте вона неякісна, і неможливо зрозуміти, що кажуть свідки та учасники процесу.

Згодом журналістів допустили у залу засідань, окрім операторів телеканалів.

Суддя заборонила вести стріми допиту свідків, щоб цей допит не вплинув на позицію інших свідків.

Нагадаємо, Катерина Гандзюк померла в київській лікарні 4 листопада 2018 року. За три місяці до цього в Херсоні невідомий облив її сірчаною кислотою, вона отримала хімічні опіки понад 30% тіла.

6 червня 2019 року було засуджено п’ятьох виконавців злочину.

У справі про вбивство Гандзюк фігурують раніше судимий громадянин Левін (Москаленко), голова Херсонської облради Владислав Мангер і колишній помічник народного депутата від “БПП” Ігор Павловський.

27 квітня 2020 року в Офісі генпрокурора повідомили про завершення розслідування в справі та про встановлення кінцевого замовника цього злочину – Владислава Мангера, який за попередньою змовою з Олексієм Левіним організував заподіяння тяжких тілесних ушкоджень Гандзюк, що призвели до її смерті.

28 серпня відбулося перше засідання з розгляду справи проти Мангера та Левіна по суті. За рішенням суду вони перебувають під вартою до 18 жовтня.

16 вересня Павловський попросив суд затвердити угоду про визнання винуватості та заявив, що готовий надавати свідчення.

1 жовтня на суді Павловський заявив, що Мангер і Левін замовили напад на громадську активістку. Він розповів, що Мангер неодноразово погрожував йому та його доньці, через що він не міг надати ці свідчення раніше.

Liked the article?
Help us be even more cool!