ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналістів УНІАН та Watchers.Media не пустили на засідання Печерського суду

26.03.2021, 13:46
Фото – zib.com.ua
Фото – zib.com.ua

Журналістку медійного проєкту Watchers.Media Аліну Кондратенко та кореспондента УНІАН Дмитра Хилюка не пустили 26 березня на засідання Печерського районного суду міста Києва щодо обрання запобіжного заходу активісту Роману Ратушному за підозрою в хуліганстві під час акції протесту під Офісом президента 20 березня.

Про це ІМІ повідомила Аліна Кондратенко та Дмитро Хилюк.

Як розповіли журналісти, вони 25 березня скерували до суду клопотання про можливість участі в судовому засіданні. Однак сьогодні їх не пропустили через відсутність у списку. Судова охорона і речник суду Віталій Чергавий аргументували відмову карантинними обмеженнями.

“Наказ голови суду обмежити кількість людей у залі судових засідань: 10 осіб у зв'язку з карантинними заходами. Суддя особисто вирішує, кого пустити”, – сказав Дмитро Хилюк.

Аліна Кондратенко зазначає, що їй не зрозуміло, за якими критеріями обирають журналістів для участі у засіданні.

“Сьогодні я виявила, що мене знову немає серед журналістів, яких суддя вирішила допустити до слухання. На столі в судової охорони лежали шість клопотань від представників ЗМІ, яких суддя Крістіна Константінова, за словами судової охорони, вирішила допустити до слухання. Мені, як журналістці, не зрозуміло, за якими критеріями суддя, так би мовити, обирає журналістів”, – розповіла вона.

Натомість пустили журналістів 5 каналу, 1+1, інтернет-видання “Ґрати”, НСТУ, 4 каналу.

Дмитро Хилюк припускає, що в пріоритеті,  напевно, телеканали.

Як повідомляв ІМІ, 23 березня журналістку медійного проєкту Watchers.Media Аліну Кондратенко не пустили на засідання Печерського районного суду міста Києва щодо обрання запобіжного заходу ветерану Владиславу Гранецькому-Стафійчуку (Сорду) за події на акції під Офісом президента.

У Печерському райсуді м. Києва ІМІ порадили надіслати офіційний запит.

Liked the article?
Help us be even more cool!